2024-12-22
Happy Friday当然要去happy吓,身为小薯茄嘅小粉丝,同朋友去旺角试吓哩间台式餐厅。✨炸花枝丸 $28 表层香脆,口感弹牙有嚼劲✨盐酥鸡 $32 外皮酥脆鸡肉嫩滑juicy👍🏻✨盐酥菇 $28 味道香浓惹味,钟意食菇菌嘅朋友必试✨卤金钱肚 $28 够入味而唔会韧✨卤封门柳 $32 卤水好入味,仲带点点甜,肉味浓郁唔韧✨蕃茄牛腱乌冬 $62 有多种辣度可以选择,今次拣咗走辣,蕃茄味浓郁,乌冬弹牙有咬口,牛腱唔会韧。✨醉鸡卷乌冬 $62有多种辣度及汤底浓淡度可以选择,个人拣咗BB辣+浓酒汤底。辣度刚刚好,唔太食得辣都可以试一试,醉汤底好香浓,鸡卷肉质滑而不老,加埋弹牙乌冬唔错👏🏻✨「🍅🥔招牌推荐」芒果茶冻 $48入面有三色芋圆、鲜茶冻、寒天、椰果、仙草,份量好大,够哂两个人一齐开心Share😆 食完炸物同咸点,最后食哩个好清新解腻。✨「薯茄限定」开心蕃埋梨 $38 凤梨同蕃茄嘅配搭够哂特别,味道酸酸甜甜好开胃。✨「🍅🥔招牌推荐」粒粒白桃乌龙 $32茶底香浓唔苦涩,乌龙茶饮落口有淡淡的白桃香味,仲有粒粒果肉,味道清新。🔍整体感觉:餐厅座位唔多,但坐得都几舒服,环境亦干净衞
✨炸花枝丸 $28
表层香脆,口感弹牙有嚼劲
✨盐酥鸡 $32
外皮酥脆鸡肉嫩滑juicy👍🏻
✨盐酥菇 $28
味道香浓惹味,钟意食菇菌嘅朋友必试
✨卤金钱肚 $28
够入味而唔会韧
✨卤封门柳 $32
卤水好入味,仲带点点甜,肉味浓郁唔韧
✨蕃茄牛腱乌冬 $62
✨醉鸡卷乌冬 $62
✨「🍅🥔招牌推荐」芒果茶冻 $48
✨「薯茄限定」开心蕃埋梨 $38
凤梨同蕃茄嘅配搭够哂特别,味道酸酸甜甜好开胃。
✨「🍅🥔招牌推荐」粒粒白桃乌龙 $32
🔍整体感觉:餐厅座位唔多,但坐得都几舒服,环境亦干净衞生。全日唔需要加一,价钱亦优惠,性价比几高。原来晏昼仲会有lunch set,下次要再去试吓🤭 餐厅仲有茶包礼盒买,一盒有三只味,每只味道仲有10包,已经带走返屋企慢慢饮🛍