2024-12-22
【 品尝米芝莲二星名厨的海鲜盛宴 】 💕劲正呀!可以系米芝莲星级餐厅「Amelia Hong Kong」任食A5鹿儿岛和牛+日本珍宝生蚝 + 丰富海鲜,我同老公呢2小时真系叹尽美食,好满足呀!🦞米芝莲二星名厨Chef Paulo Airaudo 推出米芝莲级的「无限追加豪华盛宴菜单」,一共分为三个级别,我哋今次试咗最高的PRIME,可以一次过品尝14 款高质前菜、6款主菜及多款甜品。🥘最正嘅系菜单上全部菜式都可以无限追加之外,仲系新鲜即叫即做,上到枱仲系热辣辣架!🦀炭烤珍宝阿拉斯加皇帝蟹脚肉质鲜甜,啖啖肉。令和之怪物生蚝劲大只,肉身肥厚,质地滑口,会令人食完一只又一只。🥩A5级的和牛西冷和肉眼,肉质柔嫩多汁。炭烤四头野生鲍鱼和西班牙八爪鱼也非常鲜甜。香煎鹅肝烧得外脆内软,煎得好香口,油脂丰富多汁。🍰最后当然要食甜品啦,全新招牌巴斯克焦香芝士蛋糕、提拉米苏和意大利雪糕等,全部都好好味呀!两小时内无限享用一系列由米芝莲名厨设计嘅高质前菜、主菜及甜品。