亲子日常再忙碌再唔得闲, 都要抽空比长老们享受下公孙乐嘅,所以今日决定带公公婆婆去 得闲饮茶·Let’s YUM CHA 体验下新派饮茶嘅感觉, 平时叹惯传统饮茶嘅两老,出奇地觉得物超所值,大赞点心有特色,味道水准以上,而且仲要好抵食,更重要的是,有好多小动物造型点心,氹得佢哋个孙好开心,而且呢度系有bb櫈架!*** 埋单只系二百一十几蚊,真系边度揾?{美味点心逐样试}呢度有好多得意造型嘅点心,小朋友见到开心到爆灯,重点系一啲都唔贵, 真系做到「随便嗌,唔好客气」嘅豪气!蛋黄哥流沙包 $24超可爱造型, 软绵绵包包, 入面香甜流沙馅, 大人小朋友都一定钟意!灌汤京沪小笼包 $24爆汁小笼包,热辣辣汤汁加上鲜嫩肉馅, 十分唔错, 只系略嫌皮厚咗少少。黑豚肉脆脆猪 $34超可爱猪仔咸水角,外皮厚得黎烟韧软糯, 质地有啲似旧式糯米糍, 十分讨好。豆沙qq小白鼠 $28 呢个超级得意点心, 林小姐系吊叫住佢条尾,劲搞笑,原来系椰丝糯米糍, 软淋淋,烟烟靭靭,小朋友最钟意。虫草花花胶灌汤饺 $28超级抵食! 用料十足, 火候更是十足, 大大只灌汤饺, 入面充满虫草花同花胶

*** 埋单只系二百一十几蚊,真系边度揾?

{美味点心逐样试}

蛋黄哥流沙包 $24

灌汤京沪小笼包 $24

黑豚肉脆脆猪 $34

豆沙qq小白鼠 $28

虫草花花胶灌汤饺 $28
超级抵食! 用料十足, 火候更是十足, 大大只灌汤饺, 入面充满虫草花同花胶,饮啖汤清甜滋补,必点!

野菌素粉果 $22
呢个系婆婆指明要叫嘅点心,多色蔬菜好健康㖞,晶莹剔透嘅饺皮,里面胀卜卜嘅蔬菜馅料,只能够讲冇得输!

陈村粉蒸排骨 $24
陈村粉真系唔系度度都有得食,见到一定要叫! 仲可以选择唔落豉油, bb食就最啱喇!

3.6牛乳太阳蛋 $23
呢个系我喺门口见到已经觉得好吸引, 果然冇令我失望, 白色部分系嫩滑牛奶布甸,黄色部分系甜甜啫喱, 入口奶香十足而且超级软滑!

[后记]
早几日打电话约公公婆婆嘅时候都惊佢哋嫌呢度远, 原来太子站A出口向后街行过对面马路就系,步程都唔过五分钟, 佢两个仲话希望可以encore添!

#得闲饮茶 #家庭乐 #新派点心店 #有惊喜 #隐世小店 #水准美食 #创意点心 #亲子餐厅
2019-04-25
  • 虫草花花胶灌汤饺