系门外望入去就比餐厅嘅灯光吸引住,装修十分有气氛,有啲霓虹灯,系暗暗嘅灯光下尽显特色🎆。环境虽然唔算好大,不过每枱之间都阔落,坐得几舒服。食物虽然唔算最惊艳, 但我好欣赏店员好用心去服务客人🥰 店员都好留意客人嘅需要(#^.^#) 始终小店人手有限,上菜比较慢,如果大家去要预番较多时间啦!==============================〖 招牌龙虾汤流心牛角包🦞🥐 〗💰98 ✰4.0/5唔好睇依个牛角包外表普普通通,其实卧虎藏龙🐯🐉一切开个包即刻有啲龙虾汤流晒出来,龙虾汤好浓稠,充满浓郁嘅龙虾味!而且仲夹杂左牛角包嘅牛油酥香味,味觉上更升华👏牛角包外表非常酥脆,里面有龙虾汤嘅湿润 多左一份软熟嘅口感同香味,更加高级(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)不过呢个价钱就相对上贵左少少〖 水牛城鸡翼🍗 〗💰88 ✰3.2/5鸡翼煎得相当脆身,入口会偏干身ಠ_ಠ我觉得睇个人口味,依碟鸡翼唔算juicy,但我反而钟意依种咬落去块皮有少少焦香嘅感觉▼・ᴥ・▼水牛城酱汁系另上 自己再淋上去嘅,唔算好入味同挂汁。但整体味道酸酸辣辣,满满嘅墨西哥风味😋〖 招牌龙虾汁蟹肉伊面配脆干葱🦞🍝 〗💰198 ✰2.8/5好特

〖 招牌龙虾汤流心牛角包🦞🥐 〗💰98 ✰4.0/5

〖 水牛城鸡翼🍗 〗💰88 ✰3.2/5
水牛城鸡翼

好特别嘅fusion菜✨入口的确有好浓郁嘅龙虾味,而蘑菇嘅配搭都令味道更有层次。但个龙虾汁可以更挂汁同creamy,伊面嘅口感偏淋,对我来讲太软🙈
餐厅都好有心地加左好多蟹肉去提升口感,但蟹肉仲有「衣」同有少量蟹壳,食落就会有少少怪,其实依碟龙虾伊面系正常 不过定价可能高左少少~

〖 𝐀𝐮𝐭𝐮𝗺𝐧🍂 〗💰78 ✰3.8/5
依杯饮品都值得一赞👍 不论外观或味道都令人感到好有气氛🥰入口有满满嘅菠萝🍍香味 再有淡淡嘅提子🍇清甜,味道酸中带甜,好 chill 好写意!
Autumn🍂

〖 𝐃𝗼𝐮𝐛𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐬🍟 〗💰88 ✰3.6/5
薯条份量好充足,系粗薯条,炸得好香脆,带点咸香。面层舖满焗融左嘅芝士,所以芝士味十分香浓,仲有少少拉丝效果,不过要衬热食!✨
Double  Cheese  Fries

评分🌟(10分最高💯)
价钱💰: 6.5/10

✨ 𝐃𝗼𝐮𝐛𝐥𝐞 8
📍 铜锣湾威非路道23-25号佳景大厦地下1号舖
🦶🏻 炮台山站A出口/ 天后站A2出口,步行约7分钟
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟮:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟲𝟮𝟵𝟱 𝟬𝟱𝟬𝟭 (𝗪𝗵𝗮𝘁𝘀𝗮𝗽𝗽)
🔍想揾同类型嘅餐厅𓂀✍
⌫ #eatwithnous_天后
⌫ #eatwithnous_西式

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #cafe #croissant #hkgirl #hkdaily #photography #hongkong #lobster #double8 #cafehopping #foodoftheday #龙虾 #美食 #相机食先 #牛角包 #吃货 #打卡 #手机食先 #荃湾美食 #霓虹灯 #小店 #西式
水牛城鸡翼
Autumn🍂