2021-04-14
【 #宫廷自助晚餐】#历山我地又黎啦 ~继上次同小闰蜜去历山酒店叹宫廷 high tea 之后,趁假期今次就带埋叶总黎试下佢地嘅超豪华欧洲宫廷风假日自助晩餐啦,真系超超超级丰富喔~位于北角嘅历山酒店充满复古皇室气派,周边环境设施尽现高贵格调,今次已经第二次到访,但仍然忍唔住疯狂打咭,喜欢打咭嘅朋友不妨黎打咭+食好西啦,完全满足视觉同味觉嘅享服。 ~ 超豪华欧洲宫廷风【即开生蚝‧特级肉眼扒‧白汁芝士焗龙虾】假日自助晩餐现场所见超过 50 款中、西同多国美食,头盘、前菜、海鲜、熟食、肉食、甜品等好多选择。每人仲有半只白汁芝士焗龙虾 ,爽口弹牙,晚餐好丰富喔~冷盘方面有即开即食新鲜生蚝、 蟹脚、冻熟虾、青口、海螺、香草龙虾仔等等,仲有新鲜刺身都有好多选择。仲有有大厨即席烹调的即煎鸭肝、杂锦天妇罗,即叫即煮,热辣辣上枱够晒。鸭肝厚切,入口即溶,香滑味美。熟食方面仲有特级肉眼扒、羊架,肉质好嫩滑 juicy,玫块豉油鸡同泰式虾做得好入味,yummy !甜品有好多维多利亚臻味甜点,有好多特色蛋糕、甜品可供选择,即制 pancakes 、waffles, 仲有Haagen-Daz雪糕。宜家喺网上预订
【 #宫廷自助晚餐】
#历山我地又黎啦 ~
继上次同小闰蜜去历山酒店叹宫廷 high tea 之后,
真系超超超级丰富喔~
位于北角嘅历山酒店充满复古皇室气派,
周边环境设施尽现高贵格调,
今次已经第二次到访,但仍然忍唔住疯狂打咭,
喜欢打咭嘅朋友不妨黎打咭+食好西啦,
完全满足视觉同味觉嘅享服。 ~
超豪华欧洲宫廷风
【即开生蚝‧特级肉眼扒‧白汁芝士焗龙虾】假日自助晩餐
现场所见超过 50 款中、西同多国美食,
头盘、前菜、海鲜、熟食、肉食、甜品等好多选择。
每人仲有半只白汁芝士焗龙虾 ,爽口弹牙,
晚餐好丰富喔~
仲有新鲜刺身都有好多选择。
仲有有大厨即席烹调的即煎鸭肝、杂锦天妇罗,
即叫即煮,热辣辣上枱够晒。鸭肝厚切,入口即溶,香滑味美。
熟食方面仲有特级肉眼扒、羊架,肉质好嫩滑 juicy,
玫块豉油鸡同泰式虾做得好入味,yummy !
甜品有好多维多利亚臻味甜点,有好多特色蛋糕、甜品可供选择,
宜家喺网上预订历山酒店嘅semi-buffet dinner,
可享至抵优惠,仲独家送精选餐酒添﹗
#hotelalexandrahongkong #自助餐 #晚巿 #buffetdinner #Foodie