之前未有印象见过呢间餐厅,但原来佢已经有5间分店,相信佢平民化嘅价钱都吸引咗唔少人去食。今次我就叫咗外卖,试吓佢个HKD189三人餐,三人餐包3款主食同3款小食,再配350毫升饮品3枝,埋单HKD200有找!✍🏻 /一口豚肉云吞▪️美味指数:♥♥♥♥♡可以自由喺5款口味中拣1款,包括韭菜、小棠菜高丽菜、粟米及鲜虾,我就拣咗粟米,一啖一粒,方便女仔食用。配埋清清哋嘅猪骨汤,唔洗怕太油腻啦❤️✨✍🏻 /油葱酥肉燥热捞面▪️美味指数:♥♥♥♥♡油葱酥肉燥好香,呢款捞面可拣幼面或粗面,我拣咗幼面,不过建议外卖嗌粗面可能比较襟摆🍜✨✍🏻 /传统重庆川式凉面▪️美味指数:♥♥♥♥♥又系我最爱嘅凉面登场,当然系3款主食中最好味啦!有脆卜卜黄豆同花生嘅加持,惹味十足😋✨✍🏻 /炸鸡翼▪️美味指数:♥♥♥♥♡有3种口味选择,包括原味、孜然椒麻及蜜汁芥末,蜜汁芥末配炸鸡翼好有韩式炸鸡味道,外皮酥脆,唔错🐣✨✍🏻 /软糯香甜红糖糍粑▪️美味指数:♥♥♥♥♥第一次食糍粑,出奇地好味!外层唔知系炸过定煎过,有一层薄薄嘅脆皮,之后就系软糯嘅口感,好似食紧年糕咁。成个三人餐估唔到最好味嘅会系呢款甜食👍🏻✨✍🏻 /凉拌海带丝▪️美

✍🏻 /一口豚肉云吞

✍🏻 /软糯香甜红糖糍粑
▪️美味指数:♥♥♥♥♥

✍🏻 /凉拌海带丝
▪️美味指数:♥♥♥♥♡
本来我麻麻哋海带,但由于呢款系凉拌,够晒惹味,所以都可以食到🤭✨

✍🏻 /饮品3枝
▪️美味指数:♥♥♥♥♡
呢度拣枝装饮品都唔洗加钱,仲要系有质素嘅茶饮,健康过饮汽水!我就拣咗氮气茉莉花茶、氮气西柚柚子茶及冷泡御翠乌龙茶。当中最爱嘅系氮气茉莉花茶,甜甜哋加上茉莉花香,配辣面可以帮手解解辣🍶✨

2022-08-13