2021-10-15
早喺上年同👦🏻圣诞节住过逸东,食完佢嘅早餐决定要再试佢嘅Dinner buffet☺️因为佢嘅选择真系太多‼️所以上个月👧🏻生日Staycation就决定要试Dinner😚我哋嘅 $1957 package今次包Dinner buffet & breakfast buffet, 食到揽住个肚🤰🏽✨逸东buffet「普庆」餐厅分咗7大个区,有海鲜🦞、沙律🥗、日式炸物🍢、寿司🍣、甜品🍮⋯ etc. 我哋拣啲菜式同大家分享💛P.S. 好钟意逸东成个感觉都好本地怀旧气氛,装修都好有味道,jengggg‼️————————————————————————海鲜区🦞👧🏻同大家介绍buffet其中几注目嘅部分✨佢嘅海鲜唔系比你自己任夹,系行到埋去要咩就同人讲💁🏽♀️有生蚝🦪蟹脚、青口同🦞,试咗🦞几新鲜几多膏, 但可能用冰浸住太冻唔太食到个味🤣青口味道普通,🦪算大只鲜甜,唔会腥👍🏼•前菜沙律区🥗👦🏻每次食buffet一定要食沙律先🤪有六款唔同嘅沙律😬意粉、芝士辣肉肠、薯仔沙律等等🤩全部都值得一试👍🏻唔会剩系得几兜菜俾你自己夹然后倒酱🤭另外亦都有冻肉😬啲肉唔黑而且都唔薄夹蜜瓜食一流😋•日式刺身寿司区🍣👦🏻呢个真
————————————————————————
海鲜区🦞
前菜沙律区🥗
日式刺身寿司区🍣
👦🏻呢个真系有赞有弹😶款式都几多😬即烧即搓嘅寿司😮唔会摆到啲饭同刺身硬晒😬有👦🏻最钟意食嘅芝士火炙三文鱼腩寿司同其他三款👍🏻仲有冷面紫姜面同渍物😝
🙅🏻♂️要弹嘅位系啲刺身选择较少😟有三文鱼、吞拿鱼、八爪鱼同带子😯最失望系带子😪无味之余仲有雪藏味😵💫而且仲要用冰垫底🧊攞返个位摆一阵就浸到湿晒🤢
日式串烧及炸物🇯🇵🍢
👦🏻呢区应该系最惊喜嘅地方🤩天妇罗有野菜、菇同埋鱿鱼😬冇虾唔觉有咩问题因为炸得太好食🤩苦嘅菜都俾佢炸到甜冇夸张🤨鱿鱼炸完都依然好Juicy😚串烧都有四至五款🤪烧得啱啱好肉唔会韧葱唔会生👍🏻👦🏻👧🏻都回咗头三四次❤️
港式美食区🇭🇰
👦🏻烧味来讲算系一般🤭叉烧唔韧但烧鹅太细旧得好少肉🤥👦🏻未试过正宗肉骨茶所以唔知算唔算好味😬但系酸酸地有肉味唔会太浓可以试吓😆
🇹🇭泰式美食区🥘
👧🏻今期Buffet主题系「味觉再旅游👅」,主要提供亚洲唔同地区嘅美食,其中又点少得🇹🇭‼️
必食嘅鸡牛猪串烧🍢,烧🦐,泰式薄饼 & 冬荫功都齐备😚刚烧好嘅🍢新鲜又软淋👍🏼盐烧🦐劲入味,但薄饼就冻咗😢
冇谂过🥘冬荫功都有😍我系超钟意㗎‼️辣度都接受到,但觉得再入味啲就prefect❤️配料好足,草菇🦐𠮶啲齐晒🌟🌟🌟
热食区🍲
👦🏻最惊喜就系佢有一大个烧🍍🤩切出嚟又大嚿又甜🤤另外仲有澳洲牛扒🤪切出嚟牛味超够‼️一啲都唔韧冇过熟🤌🏼两样都一定要试😁另外仲有其他唔同菜式👍🏻连最流行嘅素猪扒都有😆蕃茄汤够浓可以一试👍🏻唔推介嘅一个系炆五花腩😟因为啲猪皮未掹晒啲毛😓
甜品区🍨
👧🏻相信各位女仔同我一样食buffet最关心嘅就系甜品🧁我觉得种类好够✨有即制pancake, 🍨同其他小杯甜点👍🏼热辣辣pancake加上cream, 香蕉同朱古力碎✨太正‼️(太饱冇加雪糕食🤣)小甜点嘅葡萄柚子忌廉蛋糕🍰都正❤️抹茶红豆慕斯亦唔会腻👍🏼👍🏼
多谢睇到依度嘅你❤️
想知仲有咩食快啲去睇片👀‼️
📍佐敦弥敦道380号香港逸东酒店B1楼层
🕗0630 - 2130 (Mon - Sun)
💸 全自费‼️