回头指数: ⭐️⭐️⭐️食物质素: 🌮🌮🌮服务质素: ☺️☺️☺️消费指数: 💰💰(TTL $589,人均消费$294.5)环境质素: ☘️☘️☘️餐厅大门口已经有少少泰国私房菜既设计,上到上层更加有室内外之分。一班人尼亦可以book房,有自己既私人空间,而且环境好chill,适合打卡。餐牌有唔少既厨师推介& 图可以参考,甚至厨师同侍应都系地道泰国人,可以介绍食咩更好。。肉碎生菜包 ($95)可以选择猪/牛/鸡,我选择左猪肉,肉碎酸酸辣辣,仲有少少柠檬香,好醒胃。。沙嗲串烧($108/6串)可以选择猪/牛/鸡,我选择左每款2串。最中意猪 & 牛,因为表面烧得脆口,而且肉质好弹牙,食起尼感觉好似猪肉干、牛肉干咁而蜜味沙嗲汁,食起甜甜地而且好够花生味,好夹所有串烧。喇沙汤粉 ($96)有4只大虾系面,鲜味弹牙,而且仲有唔少其他材料(蛋&豆角)。喇沙汤浓郁鲜香,酸辣味平衡得几好,而且渗入晒去面裹面👍🏻。蟹肉炒饭 ($128)炒饭夹杂唔少蟹肉&蛋碎,而且炒饭粒粒分明,爽口饱肚Drinks 。黄金梦 ($60)系鲜菠萝汁+鲜芒果汁,芒果味比菠萝味重少少,但唔会好甜,感觉好fresh。漫天飞花 ($48)系鲜火龙果

回头指数: ⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰(TTL $589,人均消费$294.5)
环境质素: ☘️☘️☘️

餐厅大门口已经有少少泰国私房菜既设计,上到上层更加有室内外之分。一班人尼亦可以book房,有自己既私人空间,而且环境好chill,适合打卡。餐牌有唔少既厨师推介& 图可以参考,甚至厨师侍应都系地道泰国人,可以介绍食咩更好。

。肉碎生菜包 ($95)
肉碎生菜包

。沙嗲串烧($108/6串)
而蜜味沙嗲汁,食起甜甜地而且好够花生味,好夹所有串烧
沙嗲串烧

。喇沙汤粉 ($96)
喇沙汤粉

。蟹肉炒饭 ($128)
炒饭夹杂唔少蟹肉&蛋碎,而且炒饭粒粒分明,爽口饱肚
蟹肉炒饭

Drinks
。黄金梦 ($60)

。漫天飞花 ($48)
系鲜火龙果+橙汁,第一次试呢个组合,估唔到都几夹,两个水果好分明,感觉几清新

同类餐厅#cocofood_thai
同区餐厅 #cocofood_铜锣湾
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update
肉碎生菜包
沙嗲串烧