回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️食物质素:🌮🌮🌮🌮服务质素:☺️☺️☺️☺️消费指数:💰💰(TTL $844.8,人均消费$422.4)环境质素:☘️☘️☘️☘️坐落系商厦高层既精致粤式餐馆,享受美食之余,亦饱览维港景色,绝对系亲友聚会或者招待商务客户既绝佳选择。衬蟹季未完,就决定食个蟹粉系列既中菜😆。茶位 ($20/位)。小食 ($20/款)。蟹粉小笼包 ($68/只)蟹粉小笼包size比一般小笼包大2-3倍,一打开蒸笼已经香气扑鼻,裹面既上汤同蟹粉味道浓郁,绝对系必食之选👍*温馨提示,因为小笼包入面既汁比较多,食既时候小心唔好热亲😗。香炸虾枣 ($108)虾胶打得好好,令到每粒虾枣都非常弹牙。而且炸既时间控制得宜,唔会太干亦都唔会太油。。蟹粉扒时蔬 ($268)OMG,呢个系我成餐最爱🥰😗蟹粉份量非常充足,加上软硬适中既菠菜,令菜式完成度极高,如果你系蟹粉控既话,呢个系绝对唔可以错过😗。蟹粉伴稻庭面 ($128)用左稻庭面做底,口感嫩滑,相比起其他菜式而言蟹粉味冇咁浓,但作为晚餐主食就啱啱好😌。姜汤汤圆 ($48)黑芝麻汤圆稳定发挥,糯米皮滑,芝麻馅香,最令人惊喜系浓郁既姜汤,小编一滴不留咁饮晒同类餐厅 #co

回头指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素:🌮🌮🌮🌮
服务质素:☺️☺️☺️☺️
环境质素:☘️☘️☘️☘️

。茶位 ($20/位)
。小食 ($20/款)

。蟹粉小笼包 ($68/只)
蟹粉小笼包

。香炸虾枣 ($108)
香炸虾枣

。蟹粉扒时蔬 ($268)
OMG,呢个系我成餐最爱🥰😗
蟹粉扒时蔬

。蟹粉伴稻庭面 ($128)
蟹粉伴稻庭面

。姜汤汤圆 ($48)
姜汤汤圆

同类餐厅 #cocofood_粤菜
同区餐厅 #cocofood_铜锣湾
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既 update
蟹粉小笼包
蟹粉扒时蔬