2024-07-24
最近同男朋友去咗黄埔海旁长廊嘅The Bay side💙 餐厅环境好大 室外仲可以望到无敌海景🌊室内梳化位置亦坐得好舒服~我哋叫咗set brunch再另外散叫咗啲嘢食 好高质又好食!🥰Brunch for 1 HKD288好抵食嘅brunch set! (available on Saturday, Sunday & Public Holidays)每人可以拣两款前菜 两款小食 一款主菜 同一款甜品另外仲包嘢饮!(亦可以加钱转特饮) 甜品可以拣蛋糕或者gelato🍨✻ Salmon Tartare✻ Oyster (+HKD68)前菜我哋拣咗三文鱼他他同埋生蚝新鲜生蚝好肥美同饱满🦪 !三文鱼他他好惹味好好食🧡✻ Prawn tempura ✻ Ham Croquettes 小食我哋拣咗虾天妇罗同埋炸黑毛猪火腿球炸得好香脆!而且每人有两粒份量超多😆✻ Linguine Aglio e Olio with Prawns✻ Steak & Eggs with Fries主菜我哋拣咗蒜香虾意粉同埋牛扒配煎蛋薯条😋 意粉蒜香十足 虾好新鲜弹牙!牛扒煎得好香 煮得啱啱好呈嫩红色🥩肥瘦适中 肉味非
Brunch for 1 HKD288
✻ Salmon Tartare
✻ Oyster (+HKD68)
前菜我哋拣咗三文鱼他他同埋生蚝
新鲜生蚝好肥美同饱满🦪 !三文鱼他他好惹味好好食🧡
✻ Prawn tempura
✻ Ham Croquettes
小食我哋拣咗虾天妇罗同埋炸黑毛猪火腿球
炸得好香脆!而且每人有两粒份量超多😆
✻ Steak & Eggs with Fries
主菜我哋拣咗蒜香虾意粉
同埋牛扒配煎蛋薯条😋 意粉蒜香十足 虾好新鲜弹牙!牛扒煎得好香 煮得啱啱好呈嫩红色🥩肥瘦适中 肉味非常浓郁而且佢嘅酱汁好夹~ 配埋薯条同埋煎蛋好正😚
✻ Pulpo a la Gallega HKD 188
我同男朋友都觉得好好食嘅西班牙烤章鱼🐙啖啖章鱼 配埋下面嘅薯蓉好match❤️yum
✻ Pappardelle Wagyu Bolognese HKD218
波隆那肉酱义大利面🍝 好钟意佢意粉嘅质地️ ~⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽ 啖啖肉酱仲有好多芝士!✨
✻ Churros with Chocolate Dip HKD98
食西班牙菜必点嘅炸西班牙油条配朱古力酱😛🍫 炸西班牙油条外脆内带少少烟靭~ 配香浓朱古力酱一齐食 非常满足🥰😛好食~
✻ Lychee Martini HKD88
荔枝味甜甜地咁好易入口~
✻ Sangria Tinto set+HKD68 (红酒base🍷入口几清爽!我自己好钟意呢一杯❤️)
另外叫咗两杯 cocktail 望住海边好好咁超chill吓💕✨