"𝐴 𝑤𝑎𝑟𝑚 𝑏𝑜𝑤𝑙 𝑜𝑓 𝑟𝑎𝑚𝑒𝑛 𝑐𝑎𝑛 𝑘𝑒𝑒𝑝 𝑡ℎ𝑒 𝑏𝑙𝑢𝑒𝑠 𝑎𝑤𝑎𝑦."湾仔拉面黄店有咩拣🍜 ?呢间良心拉面店位于湾仔轩尼诗道 位置方便地铁站行五分钟就到☺️当日晏昼1点去食 大概排左20分钟左右门外挂左两个日本风🇯🇵灯笼🏮舖头唔算大 座位大概有15个全部都系Bar枱形式 方便厨师👨‍🍳上菜店内装修充满神秘感 光线偏暗坐得都十分舒服🥳餐牌款式选择不多 主要有两款拉面:✨豚骨汤拉面🍜✨虾味噌拉面🍜建议选择拉面套餐 因为只系比多$30 就有半熟玉子同小食三选一(煎饺子🥟、芥辣虾沙律、小龙虾蟹子沙律🥗)餐厅有冻麦茶🥤排队排到攰同热即刻饮翻杯舒服晒😚 ⚠️重点系佢嘅配菜❕❕有辣芽菜我同朋友好吾客气甘食左半樽🤣🙈腌得好惹味 有少少辣🥰 好正!加落拉面度更上一层楼———————————————————————————〖 豚骨汤拉面套餐🍜 〗💰105汤底呈奶白色拉面亦好挂汤🥣面条硬度适中 好有嚼劲 我个人钟意食硬啲嘅拉面🥰🥳好重猪骨汤味 一定要一啖汤一啖面咁食 唔怕太重味精 比虾味噌清淡 唔想甘heavy可以食呢个!后半碗试吓加啲蒜泥同芝麻同埋辣芽菜一齐食💩🥺唯一美中不足嘅系叉烧呢

湾仔拉面黄店有咩拣🍜 ?
呢间良心拉面店位于湾仔轩尼诗道 位置方便

✨虾味噌拉面🍜

餐厅有冻麦茶🥤排队排到攰同热即刻饮翻杯舒服晒😚
⚠️重点系佢嘅配菜❕❕有辣芽菜
我同朋友好吾客气甘食左半樽🤣🙈
腌得好惹味 有少少辣🥰 好正!
加落拉面度更上一层楼

———————————————————————————

〖 豚骨汤拉面套餐🍜 〗💰105
汤底呈奶白色
拉面亦好挂汤🥣
面条硬度适中 好有嚼劲 我个人钟意食硬啲嘅拉面🥰🥳
好重猪骨汤味 一定要一啖汤一啖面咁食
唔怕太重味精 比虾味噌清淡 唔想甘heavy可以食呢个!
后半碗试吓加啲蒜泥同芝麻同埋辣芽菜一齐食

汤底浓郁好重虾味 唔系得个咸味
相反好鲜甜😎
半熟蛋少少流心 吾会太咸😚

虾味噌拉面套餐

〖 煎饺子🥟 〗(跟餐)
饺子必点饺子汁😋食落会冇甘油
煎得唔算好脆 偏淋身 而且皮薄
如果脆少少同香口啲会更满足🥰
煎饺子

———————————————————————————

评分🌟(10分最高💯)
价钱💰: 7/10

☎️ 𝟯𝟵𝟬𝟱 𝟰𝟴𝟯𝟵

#eatwithnous_拉面
#eatwithnous_湾仔
#eatwithnous_黄店

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #hkfoodie #likeforlike #like4likes #foodstagram #hkeat #foodblogger #cafehk #hkrestaurant #良心小店 #拉面 #日本
#湾仔美食 #香港好去处 #食好西 #黄店 #黄色经济圈
豚骨汤拉面🍜套餐