2022-06-15
行街街发现新开茶饮店,点可以唔试呀😆 店面装修有特色,部分墙身系以青花瓷醉片砌成,系我好钟意嘅style😍 影相做背景一流📸✨乌龙欧蕾 $33鲜奶香滑,但茶味唔够浓郁,加上冰度甜度固定,天气热热地,溶咗冰之后会再淡多啲啲😅✨大甲芋头鲜奶+小芋圆 $38+$6小芋圆细细粒好易啜,同埋质感刚刚好,咬落烟烟韧韧😋 鲜奶一样系香滑,芋泥做得太幼细,所以饮落感觉唔到浓浓芋头味😔 微甜对我嚟讲刚好,唔会太甜抢哂啲味👍🏻🔍整体感觉:可能系人手不足嘅关系,等候嘅时间会比较耐少少,前面有3个客人,我地两杯饮品等咗20分钟左右🕓 原本系要伯爵欧蕾,但职员落错咗单,好彩乌龙我地都饮嘅,所以冇改到。饮品味道系正常质素,冇话有咩特别,所以吸引度一般啦!不过有点失望嘅系冇热饮,有时天气凉凉地想饮热嘅就应该冇办法帮衬哩间😅 除咗饮品之外都有卖食物,下次再试吓野食😊
✨乌龙欧蕾 $33
✨大甲芋头鲜奶+小芋圆 $38+$6