一行十人👩🏻‍🤝‍👩🏼好难揾野食😂通常都系酒楼、大排档、中菜馆先有咁多位🪑所以今次试左呢间打冷小菜馆✨朋友住左好多年红磡🔴话呢间好食🤣人均百几蚊💰以佢地嘅食物质素 我觉得几抵食👍🏻除左下面个几款之外 个日仲叫左好多野食🤣例如韮菜猪红😋、青芥茉新鲜白墨鱼🦑、脆薯烧汁牛柳粒🥔🥩等等 呢几款都好值得叫!但系由于大家好肚饿嘅关系😂所以我净系影低左几款😂希望大家见谅😆❶ 金牌卤水拼盘🧆呢个拼盘有唔同嘅内脏可以食 份量都几多例如鹅肠、猪大肠、鸡肾 仲有红肠、墨鱼等等内脏佢地处理得几好👍🏻无臭味 而且卤得几入味如果想一次过试下唔同野嘅朋友可以叫😉❷ 酥炸潮州蚝饼🦪实不相瞒 今次系我第一次食蚝饼😂好彩留左个好印象比我 呢个我大推!🤣蚝饼好大份 炸得非常酥脆😍但食落唔会好油蚝仔够饱满🦪无腥味👍🏻每一嚿都会食到几粒蚝仔😋❸ 豉椒炒蚬🌶️好大碟 够镬气 味道都惹味的但系有几只有沙 如果下次再嚟未必再叫~❹ 啫啫通菜煲🥬好惹味!入面仲有啲肉碎 𩠌饭一流 值得一试👍🏻❺ 脆皮炸猪手🐷外脆内软 好香口👅出面好多炸猪手都好咸但呢间调味适中 唔会太咸 值得一试👍🏻🌟整体而言🌟食物有水准 之后一定会再访🤣但因为好多人食
一行十人👩🏻‍🤝‍👩🏼好难揾野食😂
通常都系酒楼、大排档、中菜馆先有咁多位🪑
所以今次试左呢间打冷小菜馆✨
朋友住左好多年红磡🔴话呢间好食🤣
人均百几蚊💰以佢地嘅食物质素 我觉得几抵食👍🏻

除左下面个几款之外 个日仲叫左好多野食🤣
例如韮菜猪红😋、青芥茉新鲜白墨鱼🦑、
脆薯烧汁牛柳粒🥔🥩等等 呢几款都好值得叫!
但系由于大家好肚饿嘅关系😂
所以我净系影低左几款😂希望大家见谅😆

❶ 金牌卤水拼盘🧆
呢个拼盘有唔同嘅内脏可以食 份量都几多
例如鹅肠、猪大肠、鸡肾
仲有红肠、墨鱼等等

蚝饼好大份 炸得非常酥脆😍但食落唔会好油
蚝仔够饱满🦪无腥味👍🏻每一嚿都会食到几粒蚝仔😋

❸ 豉椒炒蚬🌶️
好大碟 够镬气 味道都惹味的
但系有几只有沙 如果下次再嚟未必再叫~

❹ 啫啫通菜煲🥬

但呢间调味适中 唔会太咸 值得一试👍🏻

🌟整体而言🌟
食物有水准 之后一定会再访🤣
但因为好多人食 所以枱同枱之间距离比较近
而且卫生麻麻 我自己就觉得可以接受~
如果我地介意嘅话就谂下去唔去啦🤣

👧🏻|香港𝟎𝟎后𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情报💥|真实食评🫦
💰|寻觅𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定时煮食分享👩🏻‍🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜欢我嘅分享✨
➜ 记得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔会错过我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去试✨
➜记得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齐睇👩🏻‍🤝‍👩🏼