2022-12-23
平时返工嘅午餐都会有2只恰蛋(再加各式零食),但食极都未厌!今次就嚟埋呢间以蛋为招徕嘅餐厅,餐厅装修简简单单,但服务好好,食物质素都唔错,观塘返工嘅朋友可以多一个平民美食选择!✍🏻 /特浓沙爹牛面▪️价钱:HK$40▫️厨师肠+HK$6▫️黄金薯饼+HK$8▪️美味指数:♥♥♥♥♥呢个真系推荐要试吓,个沙爹汤底十分浓郁,牛肉又多。原本以为HK$40系一碗面嘅价钱,点知原来个餐会跟埋蛋同多士!咁优惠嘅套餐,menu点可以咁细只字轻轻带过㗎,搞到我仲叫咗咁多野食(笑)!而且我哋拣咗炒蛋,望落好似都有2只蛋嘅份量,加多少少盐粉,好香蛋味!不过重点系,早朝有薯饼食真系开心好多,所以我同妈妈都叫咗一人一块,炸到脆卜卜🍜✨✍🏻 /虾仁牛油果蛋潜艇▪️价钱:HK$47▪️美味指数:♥♥♥♥♡呢个望落好简单,但佢好似加咗蛋黄芥末酱,令到每样食材都夹到,不过我最钟意嘅系佢个包,食落有咬口又唔会净系得个脆字🥖✨✍🏻 /虾虾天使面▪️价钱:HK$68▪️美味指数:♥♥♥♥♡呢碟天使面超级大份,有好多只虾仁,仲有冬菇、红萝卜丝⋯一个女仔都几难食得晒。✍🏻 /桂圆枸杞红枣茶▪️价钱:HK$10▪️美味指数:♥♥♥♥♥呢度嘅饮品超有
✍🏻 /特浓沙爹牛面
▪️美味指数:♥♥♥♥♡
✍🏻 /桂圆枸杞红枣茶
▪️价钱:HK$10
▪️美味指数:♥♥♥♥♥
呢度嘅饮品超有诚意!特别系呢一杯,入面啲料好足,饮落好清甜,啱晒女士饮用,推荐💕✨
✍🏻 /奇亚籽柠檬花蜜
▪️价钱:HK$10
▪️美味指数:♥♥♥♥♥
比柠蜜更特别嘅热饮,好多粒奇亚籽,花蜜甜甜的配埋柠蜜酸,几好饮。