餐厅: EverShine
资讯:

平日工作忙碌,有时真系觉得身心好疲累😵?不如跟妹猪仔👧🏻咁嚟到呢个宁静小花园🌿,好好refresh一下、为自己叉叉电啦🔋!.其实系一间位于中环嘅小清新Cafe☕️,设有室内、室外位置。室内装潢以白色云石为主,感觉简约自在😉。而室外就铺了草地毡,放咗一啲花艺品,让人好似置身于后花园咁🌱,环境宁静而舒服☺️!.🔸 (HK$72)乳酪碗卖相超吸引😍!以红肉火龙果乳酪为基底,紫紫红红嘅颜色十分吸睛💖!表面再有香蕉🍌、士多啤梨🍓、蓝莓、亚麻籽、蕃薯片🍠、紫薯片、干花碎🌸,令整个乳酪碗超级打卡able📸!乳酪碗味道清新、甜度适中,食落唔会太甜,而且口感丰富,健康得嚟又好味🥰!.🔸 (HK$78)可以话系Cafe嘅招牌菜式之一😁。意粉放中间位置,蚬肉就围满侧边,面头就放上咸蛋黄蓉,卖相唔错😉!意粉硬度啱啱好,而蚬肉份量都多👍🏻。酱汁以喇沙调制而成,味道好特别,食落系少少嘅辣🌶,加埋咸蛋黄蓉嘅咸香,十分惹味🤤!.🔸 (HK$82)同样系卖相吸引嘅意粉,意粉上面就放上咗一大块比目鱼😍。比目鱼煎得好好,外边系金黄色,入面就保持肉质嫩滑😙。柠柠牛油汁味道酸酸地🍋🧈,同意粉伴埋一齐十分醒胃😋!提提大家~比目鱼入面

🔸[红肉火龙果乳酪碗] (HK$72)
红肉火龙果乳酪碗

🔸[EverShine黄金香辣蚬肉意粉] (HK$78)
EverShine黄金香辣蚬肉意粉

🔸[香煎比目鱼配柠柠牛油汁伴意粉] (HK$82)
同样系卖相吸引嘅意粉,意粉上面就放上咗一大块比目鱼😍。比目鱼煎得好好,外边系金黄色,入面就保持肉质嫩滑😙。柠柠牛油汁味道酸酸地🍋🧈,同意粉伴埋一齐十分醒胃😋!提提大家~比目鱼入面系有小骨🐟,食嘅时候记得要小心。
香煎比目鱼配柠柠牛油汁伴意粉

🔸[招牌蓝莓乳酪云石芝士饼] (HK$58)
系打卡必点嘅甜品之一🙌🏻。有别于一般cheesecake,呢个cheesecake嘅面头系有云石纹理😍,再放到云石纹理嘅碟上面,然后以蓝莓、士多啤梨🍓、干花碎加以点缀,整体卖相非常有心思❤️!另外,由于以乳酪取代咗忌廉,食落冇咁heavy,亦冇咁甜👍🏻。
招牌蓝莓乳酪云石芝士饼

🔸[女神(冻)] (HK$44)
系Special Tea茶款之一🤗。呢款花茶包含:玫瑰、洛神花、千日红、柠檬、甜菊叶。花茶呈红色,令妹猪仔联想到一位美丽热情嘅女神💃🏻。饮落味道酸酸甜甜,十分解渴😉。
女神

🔸[男神(冻)] (HK$44)
同样系Special Tea茶款之一😁。呢款花茶包含:碟豆花、薄荷、柠檬、无忘我。 花茶呈紫色,令妹猪仔联想到一位浪漫温柔嘅男神🕺🏻。饮落味道清新而冰凉❄️。
男神

💡妹猪仔话你知~店主友善有礼,会同客人倾下计😙。而餐牌上亦列明咗每道菜式嘅总卡路里,啱晒注意健康嘅朋友🙌🏻!
✨妹猪仔👧🏻💬: 整体嚟讲,呢度环境十分舒服,令人自在写意,亦有唔少打卡位😆。食物方面高质、卖相一流,可以话系视觉同味觉嘅双重享受🥰!非常值得推介🤗!
香煎比目鱼配柠柠牛油汁伴意粉
女神