呢间系铜锣湾嘅九鬼居酒屋装修好有心思♥️武士墙画同霓红灯都好靓 入面仲放咗好多酒同卡通例如超人同傻鸭 连筷子托都好得意系猫猫🐱!好有日本嘅感觉🇯🇵~~ʕ •ᴥ•ʔ食材新鲜而且啲嘢食好食😋我哋星期日下午去都有丼饭同定食set可以叫😽包埋前菜同味噌汤 我个人觉得港岛区嚟讲呢个价钱真系好抵食 最估唔到嘅系佢前菜沙律既竟然有埋刺身粒粒 仲要都系新鲜嘅😻!而且味噌汤都唔错唔会太咸~✻ 特上寿司定食八质 配汤乌冬($168〉佢每日提供嘅寿司都唔同 我𠮶日有三文鱼腩 玉子 蜜柑真鲷 池鱼王 飞鱼 左口鱼等等 (唔记得其他叫咩名🤣)每款都好鲜甜新鲜 估唔到呢个价钱都可以食到蜜柑真鲷同池鱼王🥰 特别想赞下池鱼王超好食!炙烧左口鱼都好正(*¯︶¯*)~~ 另外个汤乌冬都好有心思 佢系鲣鱼汤底好浓鱼味 乌冬烟韧烟韧🫶🏻✻ 甲罗烧 ($88)满满满满满满嘅蟹膏🦀 蟹膏上面加咗啲蟹肉 mix埋半生熟蛋黄再用紫菜同饭包住一齐食好match🧡大大大满足!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 我自己好中意食 超推介👍🏻✻ 北海丼 ($158)刺身丼好足料有好多刺身😍有三文鱼 油甘鱼 蜜甘真鲷 蟹肉丝 三文鱼籽等等 全部刺身都好鲜甜而且好厚身
呢间系铜锣湾嘅九鬼居酒屋装修好有心思♥️
食材新鲜而且啲嘢食好食😋

我哋星期日下午去都有丼饭同定食set可以叫😽
包埋前菜同味噌汤
我个人觉得港岛区嚟讲呢个价钱真系好抵食
最估唔到嘅系佢前菜沙律既竟然有埋刺身粒粒
仲要都系新鲜嘅😻!
而且味噌汤都唔错唔会太咸~

✻ 特上寿司定食八质 配汤乌冬($168〉
佢每日提供嘅寿司都唔同 我𠮶日有三文鱼腩
玉子 蜜柑真鲷 池鱼王 飞鱼 左口鱼等等
(唔记得其他叫咩名🤣)每款都好鲜甜新鲜
估唔到呢个价钱都可以食到蜜柑真鲷同池鱼王🥰
佢系鲣鱼汤底好浓鱼味 乌冬烟韧烟韧🫶🏻

✻ 甲罗烧 ($88)
满满满满满满嘅蟹膏🦀
蟹膏上面加咗啲蟹肉 mix埋半生熟蛋黄
再用紫菜同饭包住一齐食好match🧡
大大大满足!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
我自己好中意食 超推介👍🏻
甲罗烧

✻ 北海丼 ($158)
刺身丼好足料有好多刺身😍
有三文鱼 油甘鱼 蜜甘真鲷 蟹肉丝 三文鱼籽等等
全部刺身都好鲜甜而且好厚身!!
要特别赞下佢嘅饭唔同平时一般嘅白色醋饭
佢加咗啲红醋煮好好味😋加分加分