最近同男朋友去咗铜锣湾希慎广场嘅how to live well 餐厅环境好大 走简约木系风格 仲有好舒服嘅皮梳化!真系舒服到唔舍得走🤣 而且食物质素好高 无论系饮品定系食物都好出色 绝对系一间我会想回访嘅餐厅❤️🥰✻煎北海道带子伏特加蕃茄奶油长通粉 HKD178长通粉好有口感!番茄酱汁好香浓好creamy 我同男朋友都好钟意 又唔会太过腻 ❤️ 仲有三粒大大粒嘅鲜甜厚带子😋✻ Six Cheese Pizza HKD188六重芝士包括 莫扎瑞拉芝士🧀贾佐拉芝士🧀芳提娜芝士🧀埃文达芝士🧀车打芝士 🧀巴马臣芝士🧀 真系好浓芝士味!芝士控一定会钟意💕pizza饼底好香脆 淋上乜堂之后一齐食超级好味🤤 咸咸甜甜咁好正xd✻ 海盐焦糖雪糕三文治 HKD88口感好丰富嘅雪糕三文治 有海盐焦糖夹心同埋伯爵茶味嘅蛋糕 仲有脆朱古力🍫 整体唔会太甜都几好味~仲有焦糖雪糕 夹埋雪糕三文治一齐食非常match✨😆✻ 本地有机姜啤(无酒精) Kombucha x Espresso HKD78Espresso饮得多 但系姜啤味嘅真系第一次饮😳 佢选用咗新界锦田华记有机农场嘅本地姜 酿造出姜啤口味嘅Kombuc

✻煎北海道带子伏特加蕃茄奶油长通粉 HKD178

✻ Six Cheese Pizza HKD188

✻ 海盐焦糖雪糕三文治 HKD88
海盐焦糖雪糕三文治

😆

Espresso饮得多 但系姜啤味嘅真系第一次饮😳 佢选用咗新界锦田华记有机农场嘅本地姜 酿造出姜啤口味嘅Kombucha(发酵茶)有微气泡嘅感觉🫧口感好fresh! 再结合埋How自家醇厚嘅香浓Espresso 味道层次真系好丰富😎 入口有少少微辛嘅姜味 之后再有啲果酸味同埋甜味 最后仲有少少咖啡嘅甘味 👍🏻 真系好特别 好值得试吓🤎☕️ 而且隔离仲会有一小杯Kombucha 可以同时品尝两种风味~~

✻热可可 HKD55 (Oat Milk +HKD5)
首先要朱古力嘅卖相好吸引 心形拉花好靓好靓❤️ 之后朱古力味好香龙 而且甜度适中 口感又好滑 本身食到好饱嘅我都忍唔住饮晒成杯🥰😋 入口有种甜甜恋爱嘅感觉haha
热可可

✻ Boozy 特饮 HKD58
Lemon Juice🍋 Pineapple Juice 🍍Pineapple 非常之清新嘅一杯饮品!柠檬汁同埋菠萝汁呢个配搭好夹 仲好有夏日嘅感觉☀️🕶️
Boozy 特饮

海盐焦糖雪糕三文治