成日会好向往外国嘅慢活style ?依间餐厅就啱晒啦。餐厅装修设计简约,充满外国风格,比人好舒适慢活嘅感觉(❁´◡`❁) 虽然慢活,但餐厅服务一啲都唔怠慢啊。职员好有礼,好细心留意客人需要,绝对加分啊。 另外,餐厅唔止对客人友善啊,仲系宠物友善cafe 添! 大家可以带埋毛孩一齐来放松下啦。==============================〖 班尼迪窝夫(烟三文鱼)🧇 〗💰𝟏𝟑𝟓 | 🜸 𝟑.𝟕/𝟓依间餐厅嘅窝夫系用法国酵母制作,好有特色窝夫蛋香味浓郁,而且松软得来带有少少香脆,唔怕好干好硬!当切开个benedict 时,我啲口水同蛋汁一齐流落来,蛋汁令到窝夫更juicy 。另外仲有三文鱼,沙律菜同牛油果,仲有好重要嘅荷兰酱,好fresh ,口感好丰富,又有层次。〖 黑松露卡邦尼波浪阔面🍝 〗💰 𝟏𝟑𝟓| 🜸 𝟑.𝟓/𝟓黑松露味道唔算好突出,但要赞下卡邦尼蛋黄酱好浓。 整碟阔面都好creamy 挂汁,好惹味,唯一系略嫌啲面略嫌油腻。 阔面嘅口感都十分弹牙,好有嚼劲。最钟意啲烟肉火腿干,好香口爽脆(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)〖 蟹肉牛油果窝夫多士🥑〗💰𝟖𝟖 | 🜸 𝟑.𝟖/𝟓估唔到蟹肉同牛油

〖 黑松露卡邦尼波浪阔面🍝 〗💰 𝟏𝟑𝟓| 🜸 𝟑.𝟓/𝟓

〖 蟹肉牛油果窝夫多士🥑〗💰𝟖𝟖 | 🜸 𝟑.𝟖/𝟓
估唔到蟹肉同牛油果可以咁match。牛油果软滑嘅口感,而蟹肉则增加左肉嘅质感,加埋有嚼劲嘅窝夫,令到口感更有层次。迷你窝夫好易入口,加上好fresh 嘅牛油果,中和了油腻,食落一啲都罪疚ʕ •ᴥ•ʔ 仲可以挤啲柠檬汁,更开胃啊!

〖 蛋酒咖啡拿铁☕️ 〗💰𝟔𝟓 | 🜸 𝟑.𝟑/𝟓
难得见到有紧系要饮啦,唔系周围有嫁。 蛋,酒同奶嘅比例做得好好!咖啡口味偏nutty ,比较甜少少。 蛋同奶味都突出,而加左酒之后,会更加温醇!
蛋酒咖啡拿铁

评分🌟(10分最高💯)
价钱💰: 7.5/10

☎️ 𝟐𝟏𝟏𝟕 𝟑𝟖𝟑𝟏
🔍 想揾同类型嘅餐厅𓂀✍
⌫ #eatwithnous_鸭脷洲
⌫ #eatwithnous_cafe

#foodie #hkig #hkfood #instafood #cafe #hkcafe #hkdaily #photography #hkdogcafe #apleichau #bonzacafe #cafehopping #foodoftheday #avocado #咖啡 #美食 #相机食先 #班尼迪蛋#吃货 #打卡 #手机食先 #牛油果 #小店
蟹肉牛油果窝夫多士
  • Crab & Avocado Waffle Toasties
  • Waffle Benedict