2023-06-04 533 浏览
用淋把做concept嘅咖啡店感动价钱!性价比高!睇店舖嘅日常相片俾佢个Golden Long Black吸引咗特登过嚟呢间舖收5:00-5:30pm, 唔可以话嚟就嚟, 要夹下日子时间一睇个menu, 竟然$50蚊有交易!系有饮品跟嘅兴奋套餐!虽然呢间小店可以话系无得坐, 要立吞, 同外卖店冇太大分别但呢啲细细地的抬仔做立食立饮就绝对系一支公孤独进食嘅恩物小店亦可算系一个优势, 令佢哋可以做到呢个良心感动价钱!其他舖, 四五十蚊多数得bagel无咖啡饮.. .除咗Long Black, 另一吸引之处系bagel, 烟韧度有之余亦有少少焗趣感而最重要系无过龙盖过烟韧都系第一次见黄金比咁高嘅Long Black第一印象吸引咗!至于味道, 酸度系比其他饮过嘅稍低如果加多shot, 相信会激啱我饮Bagel 我系钟意净食搽酱多过夹住𩠌食所以点咗Butter Jam Bagel简单还原基本就是美哗!啲牛油好鬼好味, 果占又系有少少回味到日本地道咖啡室贝果跟黑啡或茶只售$48!
用淋把做concept嘅咖啡店
感动价钱!性价比高!
虽然呢间小店可以话系无得坐, 要立吞, 同外卖店冇太大分别
但呢啲细细地的抬仔做立食立饮就绝对系一支公孤独进食嘅恩物
小店亦可算系一个优势, 令佢哋可以做到呢个良心感动价钱!
其他舖, 四五十蚊多数得bagel无咖啡饮.. .

都系第一次见黄金比咁高嘅Long Black
第一印象吸引咗!
至于味道, 酸度系比其他饮过嘅稍低
如果加多shot, 相信会激啱我饮

Bagel 我系钟意净食搽酱多过夹住𩠌食
所以点咗Butter Jam Bagel
简单还原基本就是美
哗!啲牛油好鬼好味, 果占又系
有少少回味到日本地道咖啡室
贝果跟黑啡或茶只售$48!
Butter Jam Bagel
牛油果芝士 Bagel
Long Black
题外话/补充资料: 我最唔中意就系一啲店舖个Tea Set杯餐饮机械式一定要跟Americano 改个Long Black都要加$! 但【29 Coffee】 无咁做, 自由度极高!
2021-12-06
Butter Jam Bagel