2023-12-01
*‘ v`*☝🏻身为香港放题嘅元祖之一,牛摩相信系唔少人嘅青春回忆。宜家更系大家嘅高CP之选,🤤星期一至五只需$125就有猪、牛、鸡、羊任食喇!肉类质素不错,价钱抵食,环境舒适,仲有多种类自助区放题,谂得过啊‼️🧚🏻♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻♀️🔸汤底汤底总共有9款🧚🏻♀️比较特别系牛摩可以选择一人一锅或者一枱share一锅(+$20转鸳鸯锅)。我地就选择左一人一锅,三个味道都各有千秋!大家根据口味自行选择啦!清爽度:🍅蕃茄汤 > 🐽猪骨汤 > 🥜沙爹汤🔸肉类|特选美国牛肩胛套餐牛肉质素尚可,肉味浓郁,即使今次拣咗较平嘅套餐,肉质都唔算干柴。最近食过几次,💢虽然鸡肉品质明显退步,但仍然不错。值得一赞系店员上肉速度快,唔会浪费时间啊!🔸自助区款式繁多,🥬有各种蔬菜、瓜类、丸类等配料,目测都有30款以上✨σ`∀´)σ 蔬菜竟然有较昂贵嘅羽衣甘蓝喔~热食区有提供🍟薯条、炸鱼皮(呢个推荐!香脆好吃!),日式三文鱼炒饭等。另外仲有🍧甜品区同饮品区(☕️即磨咖啡、沙冰、北海道低脂乳酪等)。虽然自助区不算太大,但食物经常补充,且大部分配料都有严密覆盖,食物卫
🔸汤底
清爽度:🍅蕃茄汤 > 🐽猪骨汤 > 🥜沙爹汤
🔸肉类|特选美国牛肩胛套餐
🔸自助区
虽然自助区不算太大,但食物经常补充,且大部分配料都有严密覆盖,食物卫生方面感觉良好。
🔹环境服务
整体尚算不错,座椅舒适,空间不会太拥挤,服务态度良好。🆘但需要改善的是碟盘偶尔会有污迹,希望可以改善一下餐具卫生问题。
总括而言,牛摩嘅牛肩胛套餐比较适合想要多款式食物嘅人😋如果你想品尝更高级嘅牛肉或海鲜,就建议考虑牛板腱或其他套餐喇!
✏️整体评分:3分
💸人均消费:$100 ~ $200
📍地点:牛摩+ (新港城中心5期)
马鞍山鞍禄街18号MOSTown新港城中心(5期)2楼2724-30号舖(设有多个分店)