2024-12-01 250 浏览
一直好想试吓露营,但宜家天气转冷🥶,再加上喺郊区始终都唔太方便。所以嚟咗啲间Camping🏕️主题泰国餐厅,可以暖笠笠室内体验露营🤣,又可以食好西打卡😋!叫咗炒金边粉同二人餐!🍤泰式虎虾炒金边粉:$141金边粉炒得够干身👍🏻。虎虾开埋壳,食得更方便滋味😋!🇹🇭二人餐:$428包2款小食、汤、沙嗲串烧、1款主食和甜品小食:🍤脆脆黄金虾饼•黑松露酱虾饼香脆可口,啖啖有虾肉🤩,唔油腻,再配埋黑松露酱,很开胃🤤!🐷🥬泰北香叶打抛猪生菜包非常足料,猪肉惹味十足🌶️,虽然我唔系好食得辣,但都觉好味道😋。汤:🥥🐔椰子鸡汤闻到阵阵椰子香,汤内还有菇、洋葱、泰式香料😋!沙嗲串烧:🐔🐷沙嗲鸡肉、猪肉串烧得啱啱好,肉类唔会「鞋」,配埋沙嗲酱,好吃🤩,只喺略嫌每款只得一串,唔太够🤣!主食:🦀🍝软壳蟹•蟹肉白咖哩意粉几特别,第一次泰菜食意粉,都算fusion菜🤣?!白咖喱很香,可以一试甜品:☕️🍨泰式奶茶奶冻•奶茶雪糕两者都好味😋,相信餐厅有调教过香港人对泰奶既甜度🤣唔会「过甜」。个人觉得泰奶奶冻甜度比泰奶雪糕甜一点,都可接受👍🏻。特别多谢餐厅写上朱古力生日快乐字🫶🏻饮品:包茶/咖啡/泰象啤酒,或半价升级特饮🦋🍸蓝蝶

🍤泰式虎虾炒金边粉:$141
金边粉炒得够干身👍🏻。虎虾开埋壳,食得更方便滋味😋!

🇹🇭二人餐:$428
包2款小食、汤、沙嗲串烧、1款主食和甜品

小食:
🍤脆脆黄金虾饼•黑松露酱

🐷🥬泰北香叶打抛猪生菜包

汤:
🥥🐔椰子鸡汤
闻到阵阵椰子香,汤内还有菇、洋葱、泰式香料😋!

沙嗲串烧:
🐔🐷沙嗲鸡肉、猪肉串

主食:
🦀🍝软壳蟹•蟹肉白咖哩意粉

甜品
☕️🍨泰式奶茶奶冻•奶茶雪糕

饮品:包茶/咖啡/泰象啤酒,或半价升级特饮

🦋🍸蓝蝶花荔枝特调:+$19
店员提醒饮用前要搅拌均匀,呈蓝紫色。面头上有蓝蝶花,淡淡的花香味👍🏻。

🥥椰子果肉特调:$+$21
椰子果肉沙冰,内有粒粒椰子肉😋!

总结:餐厅成功营造露营🏕️气氛,有3张帐篷6人座位、沙滩椅、椰子树🌴、椰树伞、波波灯。而且门口更设有秋千位打卡📸!快啲嚟chill住camping食泰菜🇹🇭!
2024-11-23
庆祝纪念