2019-02-01
上次食过尖沙咀8锅臭臭锅, 今次直接系厚福街揾食. 101 肉燥饭专门店平日系唔少TST人既 lunch 食堂, 全因价钱够平又大份!🌝打开餐牌, 直接睇涮涮锅~🥘我和女朋友分别点了「沙茶牛肉小火锅」和「蕃茄浓汤牛肉小火锅」, 配米线和手工拉面. 另外, 我地都加左3蚊叫珍珠奶茶同芒果汁, 都系大大杯咖🥤坦白讲, 呢个涮涮锅有牛肉片、鱼腐、包心菜、玉子豆腐、豆腐卜、台湾肠、栗米、金茹等...配料超丰富,而且有台湾特色!跟餐可点台湾手工打面、新竹米粉 👅 唔酬要再追加食材, 一个人已经食得饱饱~!除此之外, 门口仲推介3款65蚊涮涮锅, 都劲岩独食朋友(PS 果晚有个小插曲, 有一台客人A, 比侍应甲单打...😹 我大概get到是因为食物迟迟未到, 客人A追了几次都无反应...而侍应甲就当然追番厨房啦!! ...但大家都知啦, 厨房佬最大, 侍应又夹系中间....所以个侍应甲都燥左..发泄了在个客人A身上..而另一边厢侍应B又唔小心倒泻了饮品落客人B.....唉, 全场得2个侍应企堂...收钱、执台、落单、传菜都系佢地...😵😵 老细唔该谂谂佢啦)—————————— 食物质素:7/10
上次食过尖沙咀8锅臭臭锅, 今次直接系厚福街揾食.
打开餐牌, 直接睇涮涮锅~🥘
——————————
食物质素:7/10
环境卫生:6/10
舒适度:6/10
服务:3/10
性价比:8/10
总评分:6/10
——————————
#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相机食先 #尖沙咀