原价$ 788嘅3-course set menu,而家$ 438就食到啦!三道菜以外仲包一杯白酒,啱晒Happy Friday 轻松一下。海鲜龙虾浓汤 Seafood and Lobster Bisque浓浓龙虾汤味,除左配上蚬、青口、鱿鱼呢三种海鲜以外,仲有丝丝蟹肉。鱿鱼软硬度刚好唔会太韧青口味道最浓郁。唯质感上有d似羹汤,个人不太喜欢。🍝西班牙红虾香辣茄酱扁意粉 Carabineros Linguini Arrabiata西班牙红虾真系劲大只,好似手掌咁大只,原只上碟观感上够晒震撼,不过要用刀叉拆虾壳就要考下你功夫啦🤪。意粉软硬适中有咬口,茄酱除左香辣之外仲有强劲黑椒味,令人一口接一口👍🏻。48小时慢煮牛肋肉 48-hour slow-cooked short ribs平时食牛肋肉一定会有层膜,点淋都好都一定要用少少牙力先咬到,但呢个牛肉系超❗️级❗️软❗️完全想像唔到呢个系牛肋肉😱😱😱😱!牛肉纤维劲细致,真系好似初生BB咁!食到最后一啖我都继续赞紧呢个好好味!虽然佢油脂唔多,唔系入口即化,但佢有厚度得黎多汁软滑,真系食多一碟都仲得呀👍🏻!牛肉伴以忌廉汁洋薏米,呢个会比较饱肚,如果比我

平时食牛肋肉一定会有层膜,点淋都好都一定要用少少牙力先咬到,但呢个牛肉系超❗️级❗️软❗️完全想像唔到呢个系牛肋肉😱😱😱😱!牛肉纤维劲细致,真系好似初生BB咁!食到最后一啖我都继续赞紧呢个好好味!虽然佢油脂唔多,唔系入口即化,但佢有厚度得黎多汁软滑,真系食多一碟都仲得呀👍🏻!牛肉伴以忌廉汁洋薏米,呢个会比较饱肚,如果比我重新组合我会想牛肉配搭清爽沙律,令牛肉更加突出。

鹅肝Foie Gras
鹅肝Foie Gras $188
Set dinner 以外仲额外叫左鹅肝黎试,因为鹅肝配温泉蛋呢个组合够晒新奇😛。鹅肝表面煎得焦脆,原本仲担心咁多粒会太油太滞,但温泉蛋包覆住鹅肝又中和左佢嘅油腻。

环境同服务一流💯!环境幽静有情调,侍应态度友善;上菜速度跟据客人速度调较,唔怕食得太快等得耐或者太慢令下一道菜冻左👍🏻;每道菜嘅器皿都系温热,减慢食物冷却速度之余亦为客人触感著想,呢份贴心系冬日下更为有感受❤️。
  • 48小时慢煮牛肋肉