2023-05-13
【LAVA|西班牙式Happy Hour】最近多朋友约我HH,今次到咗尖沙咀金巴利道嘅LAVA,西班牙餐厅酒吧,坐低就有两枝🧪🧪Test Tube Welcome Drink🥰边饮边慢慢拣食物,心情都放松晒。食物方面Tapas有多款选择,价钱亲民。Main Course 有Pasta,Meat and Fish,当然仲有西班牙代表Paella 🥘。食咗咩💃Crazy heaven veggies plate Tapas嚟讲都好大碟。内有:炸泮葱圈、芝士、绿色红色脆脆片、新鲜粟米🌽、洒满芫茜🌿和芹菜,味道清新香脆,饮啤酒🍻都好夹。💃西班牙蓝肚虾大蚬烩饭客人亲手唧上新鲜柠檬汁后可以品尝。虾🦐有两款,虾味浓啖啖肉。蚬唔算好大只,但非常鲜甜,充满肉汁、咸鲜味好开胃,每只蚬厨师都用火灸过,做到惹味口感,配上大量甜红椒,取材恰当,亦食得出厨师心机。💃Cocktail~Da Bino我被个名吸引,甜甜地,最特别系放上八角和辣椒籽系酒面,饮时闻到八角独特嘅味道,饮落又轻轻有微微嘅辣,一个字「几得意😎!」💃Cocktail~PinaColada 经典口味,水准之作,最可爱系个杯,同有块叶,令人谂起史迪仔
食咗咩
💃Crazy heaven veggies plate
💃西班牙蓝肚虾大蚬烩饭
💃Cocktail~Da Bino
💃Cocktail~PinaColada
经典口味,水准之作,最可爱系个杯,同有块叶,令人谂起史迪仔与莉萝。
餐厅空间感足够、有户外露天位置,喜欢开扬嘅朋友可以考虑。室内亦见有小舞台,相信会有Live Band Show,想像到气氛会几热闹。
📍LAVA
🧭尖沙咀金巴利道45至47号金巴利广场4楼
#Lavatst #lava #尖沙咀美食 #尖沙咀酒吧餐厅