2022-05-18
早几日报导泰国大麻合法化,其实香港都有间大麻餐厅,绝对合法㗎!【Med Chef】 系全港首间大麻二酚餐厅(Cannabidiol)简称CBD,CBD系大麻植物内的化合物,有镇静、消炎止痛、舒缓情绪、放松心情作用,所有食品系制作过程会加入大麻二酚CBD,份量已悉心调教,如果唔想加入CBD,落单时讲明就得全店以深紫为主色,配合昏暗氛围好有mood,成个人好relax,店内亦有香港本地品牌【FORMERCBD 】CBD产品购买,价钱都好亲民,有兴趣CBD可以直接买走大麻二酚小食拼盘(水牛鸡翼、炸虾饼、炸洋葱圈) $148见到依个组合唔使谂即刻嗌,炸虾饼真系食到粒粒虾肉。见餐牌写水牛鸡翼但食落一d都唔辣嘅?原来系随碟附上个酱系水牛汁,所以食唔到辣朋友仔都可以食鸡翼,唔点酱就得威灵顿三文鱼配秘鲁黄椒酱 $238威灵顿牛柳听得多,不过唔食牛嘅Venus就未试过,Med Chef 威灵顿用三文鱼做馅终于可以试下la,上枱已经好期待,好香牛油酥皮味,切开外层松脆酥皮,入面有软腍腍三文鱼肉,仲有洋葱菠菜增加味道层次,加上微辣黄椒酱,无论口感、味道层次都非常丰富,一定要试!墨汁蟹肉意大利饭伴香煎北海道带
大麻二酚小食拼盘(水牛鸡翼、炸虾饼、炸洋葱圈) $148
威灵顿三文鱼配秘鲁黄椒酱 $238
墨汁蟹肉意大利饭伴香煎北海道带子 $158
蟹肉绝对唔吝啬,约有4大汤匙,够哂捞匀全碟,墨鱼汁意大利饭充满香浓忌廉味,有切粒青瓜和洋葱增强口感,带子煎到好香口又不失鲜甜,相当高质!
总括食物相当高质,地方够Chill~另外相信好多人都同我一样好奇大麻二酚味道系点?答案系我都唔知?因为食落d食物真系无额外味,闻落亦同平时食嘅一样,唔会特别苦/甜/酸咁。不过夜晚真系好好训,训到第二朝闹钟响先醒,无好似平时咁中途扎醒,估计系CBD功效!
【Med Chef】做紧星期1~4餐牌内所有item全日15% off,所以我拣星期一去食,抵食劲多!
Med Chef
地址:尖沙咀厚福街12-12A号蓝马商业大厦1楼