【Ocioオシオ|🧂💫盐之味道】「地盐世光」有接触过圣经嘅人都唔会陌生,我哋要发挥自己成为地上嘅盐世界嘅光去影响和照耀他人。今次嚟到钻石山Ocioオシオ,以日文「盐」嘅拼音オシオ为店名。店内有简约文青小插画墙,洋溢清新小可爱气氛,不禁令我想起呢段经典。-【🧂Ocio至尊焗龙虾全日早餐】材料阵容顶盛,配搭丰富,绝对有「哗!」一声嘅感觉。🦞龙虾半只|用芝士烤焗,肉质鲜甜!🥗沙律菜配上黑醋|醋分量刚好,菜亦好新鲜🍟薯条|炸得好金黄香脆🫘茄汁豆|放独立铁兜,易食🌽粟米粒粒|炒得好香,上枱时仲暖🥓🍈|其实是Ham与密瓜,落重本好味🌭肠仔|唔太咸,口感好咬口🧇窝夫|脆口,配上蜜糖,蜜糖好香🍅蕃茄|新鲜🥚炒蛋|炒得超滑全日早餐唔易整,样样都高分,值得再食。-【🧂迷你流心蛋烧南瓜㶽伴脆皮单骨鸡翼】🎃原只小南瓜内有流心蛋加芝士🧀🍳,南瓜甜甜,烧得好好👍🏻我哋连南瓜皮都食晒,感觉健康。🍗单骨鸡翼共4只,炸酱好食,鸡翼仲keep到鲜甜肉汁,真正外脆内软。⭐️呢味其实是加$108换购,喜出望外嘅份量同味道,不容错过-【跟餐嘅餐汤和热饮洋甘菊】🧂Ocio📍钻石山荷里活广场2楼283-284号
【Ocioオシオ|🧂💫盐之味道】

-【🧂Ocio至尊焗龙虾全日早餐】
材料阵容顶盛,配搭丰富,绝对有「哗!」一声嘅感觉。
🦞龙虾半只|用芝士烤焗,肉质鲜甜!
🥗沙律菜配上黑醋|醋分量刚好,菜亦好新鲜
🍟薯条|
炸得好金黄香脆
🫘茄汁豆|放独立铁兜,易食
🌽粟米粒粒|炒得好香,上枱时仲暖
🥓🍈|
其实是Ham与密瓜,落重本好味
🌭肠仔|唔太咸,口感好咬口
🧇窝夫|
脆口,配上蜜糖,蜜糖好香
🍅蕃茄|新鲜
🥚炒蛋|炒得超滑
全日早餐唔易整,样样都高分,值得再食。

-【🧂迷你流心蛋烧南瓜㶽伴脆皮单骨鸡翼】

-【跟餐嘅餐汤和热饮洋甘菊】