去湾仔食Dinner但又唔想食啲咁heavy嘅野,同行嘅朋友就推介左我食呢间系汕头街嘅Poke Go! 入到去见到环境都不错,位置好寛敞!而且仲有得坐窗边望住条街食,夜晚都几有feel~ONO: 选择困难嘅我就拣咗舖头比嘅combination, 有三文鱼,青瓜,鸡蛋丝,蟹柳沙律同果仁芝麻酱✨每一啖都可以感受到唔同层次嘅味道,全部野都好夹!青瓜,蟹柳沙律同个芝麻酱令到成碗poke bowl好fresh,食哂都唔会有好腻嘅感觉😋配料嘅份量都好足够,差啲就食唔哂!🤣自选poke bowl: 自己配搭poke bowl都几得意!最衰真系太多选择,搞到谂咗好耐😂今次拣咗三文鱼,青瓜,枝豆同山葵乳酪酱。最surprise到我嘅唔系配料而系个酱!一食落口有淡淡嘅Wasabi味同少少少乳酪酸甜味,真系估你唔到咁夹❤️个酱劲开胃令到成个饭升华哂🌸下次黎都一次会再叫呢个山葵乳酪酱!食哂成碗真系好饱,但唔会有油腻感🥰黎湾仔嘅朋友可以一试!健康又好味🥰唔想食咁多碳水嘅话可以拣沙律菜唔要饭,啱晒on diet嘅人!😋

ONO:
Poke  Bowl