2023-01-01
我很喜欢喝茶,今次与素食营养师粉丝老师一齐走进大馆内找找口碑唔错嘅茶室,边品茶边食素点心,边倾偈💬系大馆呢个咁有历史价值嘅地方食饭,一齐分享种子法则和素食,别有一番滋味。老师说我经常撒播「惊喜种子」好的种子又经常回到我身上。说好话、做好事、向好处想🫰🏻😋食咗啲咩?🥬黑松露烧卖卖相同味道都一流,口感额为带粉,但以素食烧卖来说是高分水平啦!🥬孜然彩椒羊肉串素朋友非常喜爱,系重口味者之选!素羊肉有少少干身,但夹住菠萝又能量带返出个孜然惹味,两个人一人一串好开心!🥬芥末蜜糖鱿鱼圈素鱿鱼圈系我哋一致认为最喜欢嘅点心,炸得脆口不特止,素鱿鱼口感烟烟韧韧,几可乱真添呀!而配上芥末蜜糖酱甜甜酸酸,有少少热情果芒果汁感觉,好开胃。🥬龙华寺素卷一层一层集唔同嘅素材卷在一起、菇粒萝卜素肉丝都好入味,入口层次丰富。🥬紫菜腐皮卖相虽然其貌不扬,但味道得确好咁错!紫菜味拼落腐皮上,有惹味香口效果。🥬花茶,玫瑰茶花茶成朵花咁开,好靓!味道较清,不过胜在靓,而店员都好细心地俾两只杯我哋一齐饮。玫瑰花茶又会有另外两只杯,玫瑰花茶茶叶好多,冲极水都仲有味。食完啲浓味点心叹返杯花茶,感觉好舒服😌会有一个小电磁炉系枱上面供客
老师说我经常撒播「惊喜种子」好的种子又经常回到我身上。
说好话、做好事、向好处想🫰🏻
😋食咗啲咩?
🥬黑松露烧卖
🥬孜然彩椒羊肉串
素朋友非常喜爱,系重口味者之选!
🥬芥末蜜糖鱿鱼圈
🥬龙华寺素卷
🥬紫菜腐皮
🥬花茶,玫瑰茶
食完啲浓味点心叹返杯花茶,感觉好舒服😌
会有一个小电磁炉系枱上面供客人
🥬百合杞子糕
必点嘅甜品,百合和杞子本身甜度好够,靓靓嘅小叉令我哋觉得好优雅,为完美嘅一餐划上句号。
🥬环境中西合璧咁,打卡一流!
#素味soulmate
#素食营养师 #素 #中环素食 #Food