2024-01-27
韩国过江龙Terrace in seaside最近有新搞作,今次去咗Terrace in seaside x Care Bears 主题联乘餐饮「Care Bears in Terraceland」,一共推出咗五款联乘菜式,每款都好可爱同埋有惊喜,加上到处都系色彩缤纷嘅Care Bears 公仔摆设,充满少女心,好适合打卡。熊仔头狮蚶拌饭以Care Bears 熊仔头造型好可爱,饭粒沾上韩式辣油,色泽均匀,饭粒粒分明,味道微辣,好惹味。蛳蚶份量十足,蛳蚶嘅鲜味同韩式辣酱嘅香辣味完美结合,另外配有几只大虾,大虾爽口弹牙。旁边仲有爽脆沙律菜同埋香甜嘅济州柑橘。爱心传播饭卷联乘餐饮用上韩国经典菜式饭卷,砧板上有熊仔头图案,可爱有心思。饭卷色彩缤纷,好似彩虹咁,渐变色彩好特别,材料有韩国米、紫菜、红萝卜、青瓜丝同埋蛋丝,味道咸咸地,食落好脆口。Care Bears彩云窝夫窝夫外脆内软,蛋香味十足,配上幻彩忌廉同埋彩针糖作为点缀,好有梦幻嘅感觉,忌廉充满奶油香,另外夹住香甜回甘嘅柑橘果肉,口感丰富。Care-a-lot彩虹乐园蛋糕以七色彩虹为主题,重现Care Bears缤纷活力嘅感觉,七彩蛋糕
熊仔头狮蚶拌饭
爱心传播饭卷
Care Bears彩云窝夫
Care-a-lot彩虹乐园蛋糕
以七色彩虹为主题,重现Care Bears缤纷活力嘅感觉,七彩蛋糕每层都夹有奶油,入口细致,味道甜甜地,配上酸酸哋嘅砂彩虹软糖条,造型营造出欢乐乐园嘅气氛。
Starbuddies 紫薯南瓜冰
紫薯南瓜冰有蓝、紫同埋黄色,层次感分明,饮品充满香浓紫薯同埋南瓜味道,顶部嘅忌廉铺满咗蜜糖星星同埋彩针糖,口感丰富,饮到底部仲有珍多条,质感爽滑,味道清甜。
济州柑橘乳酪
柑橘乳酪系招牌饮品,用上济州特产柑橘,新鲜柑橘果肉配上乳酪打制而成,味道微甜清新,清暑开胃,上面仲有成个柑橘装饰好吸睛。