Nonsense

餐厅: Nonsense
资讯:

👩🏻‍❤️‍👨🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️今日🤵🏻‍♂️👰🏻‍♀️咁啱要揸架车过嚟相熟车房check下,嚟到土瓜湾,唔好觉得附近净系得地道茶餐厅同埋旧区食肆,行远少少其实有大量新式Cafe同文青餐厅。本来因为最近睇好多电视节目想食地中海菜,拣咗一间,不过行咗去发觉全间餐厅冇人,厨师仲喺门口煲烟,结果行咗过隔离有人排队嘅Cafe,都系机缘巧合。餐厅走少少fusion路线,午餐主要包括burger、pasta、日式煲仔饭、同埋all day breakfast。🤵🏻‍♂️觉得价钱偏高,但系味道好食。最吸引嘅可能系自家制卷蛋,本来建议👰🏻‍♀️食佢最钟意嘅伯爵茶味道,睇相个样好靓,不过实在太饱,最后冇食到。👰🏻‍♀️:炸软壳蟹咸蛋黄炒扁意粉$138卖相低调,拎嚟嘅时候睇落较为细碟(可能系同🤵🏻‍♂️个汉堡比较),食落其实份量唔少。大大件软壳蟹炸得松脆,意粉有淡淡的咸蛋味道,却不太浓,和忌廉的比例颇为适中。🤵🏻‍♂️:和牛芝士汉堡配薯条$148大大碟,卖相很好,有大量沙律伴碟,适合最近被迫要食得健康嘅🤵🏻‍♂️。薯条揸得香脆,热辣辣,外脆内软。和牛汉堡算中上,肉汁稍嫌不多,但牛味重。突出嘅系车打芝士味道浓郁。以上为午餐价钱,包
👩🏻‍❤️‍👨🏻:⭐️⭐️⭐️⭐️

👰🏻‍♀️:炸软壳蟹咸蛋黄炒扁意粉$138
炸软壳蟹咸蛋黄炒扁意粉

🤵🏻‍♂️:和牛芝士汉堡配薯条$148
和牛芝士汉堡配薯条

以上为午餐价钱,包一杯嘢饮

👰🏻‍♀️:Salted caramel Latte
Salted caramel Latte

🤵🏻‍♂️:Hot oolong tea (都话要食得健康)
Hot oolong tea

IG@eateat.couple #cafe #lunch #tokwawan #hkfood #hkfoodie #foodhk #hkfoodies #hkfoodblogger #foodblogger #igblogger #hkblogger #hkkol #hkigblogger #hkfoodlover #kolhk #foodbloggerhk #foodig #hkigfood
2022-07-30
炸软壳蟹咸蛋黄炒扁意粉