上次食完位于K11、少女👧🏻心大爆发嘅台式café店后,同朋友都觉得唔错,于是乎决定要帮衬埋佢哋‪位于厚福街嘅姊妹店。‬姊妹店属于楼上café,比K11店更早开业,叫得姊妹店,虽然风格跟新店相似,但菜单就完全唔同。🙂.店内主打 #富士山黑豚肉咖哩饭 同埋 #粉红鸟海鲜忌廉意粉,两款卖相得意精致,好好打卡架📸!前者卖相成座富士山🗻咁,同上次喺新店食嘅牛肝菌葱饭相似,所以今次无叫。后者就好似倒泻咗嘅雪糕🍦咁,粉红色嘅造型源自于意大利软芝士🧀中加入红菜头汁,味道浓郁又creamy🤤,记得食之前捞均,味道更佳。加上海鲜份量都唔少,有带子、大虾🦐等,以$138呢个价钱,系值得一试嘅!👍🏽.主菜唔错,估唔到小食都好有惊喜😋!#蜜糖柚子鸡翼($58),鸡翼够肥美,柚子味够浓,甜甜酸酸,令人开胃。😙.#蘑菇🍄薯条($68),阿叔嘅推介👍🏽!初头以为系炸薯条🍟配蘑菇或者配蘑菇酱,原来系原只大啡菇切条再拎去炸,即叫即炸,新鲜热辣🔥,薄薄嘅炸粉,juicy嘅啡菇,一啲都唔油腻,食嘅时候可点黑松露酱或者开心果酱,不过由于啡菇本身已经好够味,所以点唔点酱都无乜所谓!😆