2020-04-06 426 浏览
西湾河太安楼出名多美食,但我就好少去,今日抽起条筋收工去揾野食,地铁站一出对面就系喇,交通方便不特止,中西日韩意法日真系咩都有得你选择,但我对日本有情意结,咁紧系揾返间日式料理啦!呢间九州鲷鱼门口非常之日系,真系思乡病发作,入到去感受好大,装修非常令视觉扩阔左唔少空间。餐牌真系好多选择,又再令到我选择困难症发作😂😂见到隔离饭香,我照跟,点左个十和田牛肉饭定食($98),首先个昆布福袋内既昆左真系爆满同埋,唔好以为会淡茂茂,错喇,系好食到想大叫😂😂;中华沙律同沙律菜就无乜特别,唔差;到个汤喇,未打开以为系一碗普通既面豉汤,原来系一碗鲷鱼汤,系100分好味,好重鲷鱼味,鲷鱼味好浓最紧要系够热🔥,大口大口咁饮,令到个人身心好舒畅☺;到主菜喇,十和田牛肉,肉质好淋,唔好同普通牛肉饭比,系无得比既,味道调得唔错,真系日本野系いちばんですよ👍🏻要赞美一下的是店员,非常之亲切友善,会拿胶袋比客人放口罩、又会主动添加茶、又会系适当嘅时候为你送上牙签。呢份主动系会令到客人好窝心💗💗最后埋单盛为$98,我感到我今日太安楼之觅食真系不枉此行。