朋友介绍既西式私房菜,一上到去环境好大好岩同朋友上去倾计食饭。 本身like同share会送只法国生蚝同杯白酒,但系见到只生蚝甘肥美,我又太爱生蚝,未影相已经比我食左噜😅我同朋友叫左个$ 415(要加一)+$ 25(鹅肝)+$180(龙虾)既套餐👇🏿👇🏿👇🏿首先系个龙虾浓汤,已经好惊喜。大厨话只龙虾已经煲左两日两夜,比起出面既餐厅,真系饮到好浓既龙虾味。前菜方面,我同朋友叫左个鱼子酱带子青苹果沙律,酸酸甜甜好开胃。仲有个鹅肝配蕃茄多士,我本身就吾食蕃茄既,但系我朋友叫我试啖,最后比我食晒。吾知大厨点整,完全冇我平时吾仲意食个种青味。主菜我地又系一人简一款,我朋友就简左鱿鱼酿牛肝菌意大利烩饭,个鱿鱼好鲜煮得岩岩好一啲都吾韧。另外我就简左芝士焗龙虾米多,过到黎一定要食!真系好好味!啲龙虾肉系食到一大旧一大旧,绝对吾系龙虾碎黎。最后食埋个甜品,芒果拿破仑就食得多,绿茶拿破仑就第一次食,都几特别。仲有我好仲意食佢个自家制手打雪糕,个云尼拿味又吾会系好假云尼拿油味同吾会好死甜。总括而言,价钱黎讲真系好合理好抵食,我地一开头以为啲野食会好细碟惊吾够饱,点知食到劲饱,啲野食又好好味。同埋大厨会留意住

法式干邑龙虾浓汤

伊朗鱼子酱.北海道带子.青苹果有机田园沙律
法式香煎鹅肝拼意式蕃茄沙沙脆多士

烧鲜鱿鱼酿牛肝菌意大利烩饭
惹菌芝士焗鲜龙虾米多

绿茶拿破仑拼自家掣手打雪糕

总括而言,价钱黎讲真系好合理好抵食,我地一开头以为啲野食会好细碟惊吾够饱,点知食到劲饱,啲野食又好好味。同埋大厨会留意住你食到边度去准备上下一道菜,吾洗惊倾计坐得耐会比人逼你食快啲。当然你都可以好似我甘等埋啲野食到齐晒打卡,不过野食最好紧系趁热食啦。我觉得依间西式私房菜好需要介绍比朋友黎试下,尤其是系庆祝生日或者周年纪念,不过一定要记得提早打去book枱落定单。
法式干邑龙虾浓汤
伊朗鱼子酱.北海道带子.青苹果有机田园沙律