2023-10-24
由网店进军 Cafe 再开展业务到Cakery好耐之前已经听过呢间Shop开系尖沙咀仲系半岛隔离,地方几就脚~ 店面都几大,仲有个Counter 系放咗啲 pastry 比大家试,觉得佢哋个伯爵茶玛德莲贝壳蛋糕几好食,好香Earl Grey 味‧˚₊ ៸៸𓏸 开心果巴斯克芝士蛋糕| $60/片普通,正常发挥,如果无咁甜&开心果味出啲会更好 了如果买Whole Cake 嘅话一定会劲腻! 一个Slice 咁卖其实几好,胜在地点方便容易买到!𓏸 香烤伯爵奶茶手工饮品 | $40虽然系少甜配方,但都仲系觉得几甜(平时饮开无糖...) 家母表示完全唔甜㖞应该是个人问题 Xd 但佛手柑嘅柑橘味系几明显 ~与其系叫 London Fog 觉得佢叫返Earl Grey milk tea 会更好 (饮唔出有vanilla 但Earl Grey 味真系超浓!)𓏸 招牌松露奶油芝士卷 | $48见到系招牌以为系甜嘅糕点食落去先知系咸点面头有蛋黄碎作点缀,内里系白松露油嘅cream cheese会话期望佢系甜嘅话会失望,但作为早餐都Ok! 𓏸 开心果流心麻糬牛油松饼 | $45用咗意大利开心果酱,本来对麻糬
好耐之前已经听过呢间Shop
开系尖沙咀仲系半岛隔离,地方几就脚~
‧˚₊ ៸៸
𓏸 开心果巴斯克芝士蛋糕| $60/片
普通,正常发挥,如果无咁甜&开心果味出啲会更好 了
𓏸 香烤伯爵奶茶手工饮品 | $40
应该是个人问题 Xd
但佛手柑嘅柑橘味系几明显 ~
𓏸 招牌松露奶油芝士卷 | $48
见到系招牌以为系甜嘅糕点
食落去先知系咸点
会话期望佢系甜嘅话会失望,但作为早餐都Ok!
𓏸 开心果流心麻糬牛油松饼 | $45
用咗意大利开心果酱,本来对麻糬都几大期望
点知雪咗一晚之后气炸锅整返热
个麻糬已经唔够拉丝
开心果 cream cheese 馅如果个味出啲会更加好~
但整体上觉得得比开心果巴斯克芝士蛋糕好食多小小咁啦