2018-06-22
亲民既价钱食到有独特风味既马来西亚菜,富有人情味既小店,忙碌既情况下仍为客人著想💛💛呢间店黎过几次都排哂长龙,今日7点黎到门口,店入面坐满哂人,门口就无人排队,原来都要拎飞仔等位。等左半个钟左右。🍴店员好好咁安排咗个自闭位比我😂 店员都比较多后生女仔。仍感觉到店员好有人情味。点咗3样必食既𩠌💛下单后大约等咗15分钟都野食都仲未黎,我明白小店用心制作所以无催到,好彩有个店员发现,原来系漏咗单🙈 个店员仲话帮我加速加速💛 好多谢妳呀跟住步骤,先制作混酱。将蒜蓉,辣椒,头抽同黑豉油倒入小碟预备肉骨茶(汤)无咩油,有香既茶味!药材味唔会太浓,唔似饮紧廿四味。好特别!☕️百吉爹肉骨茶(猪脚弯)$30都有5至6块,每块都系肉多,又唔会痴牙,因为用个小锅煲住,汤仲系热架!一定要连埋混酱食!猪肉味道更加突出!玻璃鱿鱼配通菜$36有一只辣椒🌶,但系唔会辣到条脷同食完啲辣先出黎,只有一开始放入口既微辣。通菜同鱿鱼都无咩味道,加啲蒜蓉食,味道突出返。😂椰香咖央多士$17因为时间关系,要打包走,但都要衬热食一块!中间既咖央唔会好似茶记咗漏到成个纸袋都系,系连住块面包!既有流心感觉又唔会太腻!食完一小块再想食🤤🤤
跟住步骤,先制作混酱。
将蒜蓉,辣椒,头抽同黑豉油倒入小碟预备
混酱
肉骨茶(汤)
百吉爹肉骨茶(猪脚弯)$30
肉骨茶 猪脚弯
一定要连埋混酱食!猪肉味道更加突出!
玻璃鱿鱼配通菜$36
通菜同鱿鱼都无咩味道,加啲蒜蓉食,味道突出返。😂
玻璃鱿鱼通菜
椰香咖央多士$17
椰香咖央 多士
因为难得黎到,虽然一个人但都试咗好多野🤣🤣 下次再黎试埋其他~
重点:
1. 肉骨茶必定要叫!2个人share刚刚好😋
2. 咖央多士必定要叫!会分成4小块,share食有机会唔够喉😆