2017-02-17
叫咗一客波士顿龙虾餐,一容阿拉斯加蟹餐,一个蚬肉意粉,一客鸡翼。只有意粉正常,al dente的,蚬肉够新鲜。话明系餐,跟咗个自家制泡菜田园沙律,原来系沙律菜捞d kimchi落去,连沙律酱都可以悭返。跟住黎个香蒜芝士薯条配白松露忌廉汁,个薯条上咗炸粉先炸,味道都算香口,但冇芝士味。最得意系用家用厨房抹手纸隔油,连碗载著上。有个白色嘅汁,但冇松露味嘅。到阿拉斯加蟹喇,餐牌相里面有半只蟹,但见只有两只蟹脚加半边蟹身。咁仲有两只蟹脚去咗边呢?龙虾原只上,系ok既,味道都不过不失。最后介绍鸡翼摇摇船,其实系鸡翼三味。order时冇一早话比我地知三味得返两味,上菜先讲有一味冇喇,其余果两味加大portion俾你。鸡翼用日本菜载鱼生果d树木船上,两味系炸鸡翼同蜜糖味,又系用家用厨房抹手纸上,炸鸡翼我当你用嚟隔油,蜜糖鸡翼就黐实左啲抹手纸上面。因为冇第三味嘅关系,后尾又补返四只蜜糖鸡翼,今次用日本回转寿司啲碟上,超搞笑。呢餐真系好有home cooking煮饭仔feel!原本有雪糕食,但佢哋冇上到而我哋都唔记得咗。朋人生日送咗个homemade feel呢绿茶芝士蛋糕仔。我地order咗支酒。餐牌
我地order咗支酒。餐牌上面写住原价$398,优惠价$398⋯望住真系笑晒!