2019-08-15 93 浏览
朋友仔系阿仙奴嘅忠实粉丝。由读中学开始,已经撑阿仙奴。佢睇英超,只会拣有阿仙奴嘅赛事。即使要挨眼训,无论阿仙奴系赢系输,佢都会撑到底,支持自己心爱嘅球队。我个人对足球无咩认识。阿仙奴是甚么?英超是甚么?关于足球,我脑海里一直浮现一个个甚么嘅问号。朋友仔为咗令到我了解更多,佢喺OpenRice 上面揾到有一间以阿仙奴球队为主题嘅cafe,佢邀请我去呢间cafe食晚餐,话想上去cafe兴奋一下,顺便享受cafe嘅美食。店内有大量球星闪球,签名球衣,连cusion都是阿仙奴。可谓足球狂热店。我地6点多来到,有得坐一个超正既位,可谓私隐度劲高。除了店内的装潢,食物的质素同样重要。价钱不算贵,SET的选择超多元化,10多个SET,如果一大班朋友,可以叫多款share食。首先讲讲沙律,用一个玻璃樽入住,好fresh, 沾沙律醋食。餐汤用一个好靓既杯入住,汤亦好creamy,沾蒜蓉包一流。卡邦尼几乎每个西餐厅都有,但好食既不多,意粉硬度适中,烟肉炒得香,温泉蛋超正。蛋汁混合卡邦尼酱汁,真系百吃不厌。波士顿活龙虾半只配美国牛西冷。龙虾,哈哈哈,朋友竟然不吃,我就不客气了,成只自己独食先。鲜味龙虾,啖啖

卡邦尼意大利面配温泉蛋

波士顿活龙虾半只配美国牛西冷。龙虾,哈哈哈,朋友竟然不吃,我就不客气了,成只自己独食先。鲜味龙虾,啖啖肉。 牛排的肉质亦好,虽然叫medium well,但肉质仍然嫰滑。无得输。要提提一般餐厅都是配薯蓉,但这里是紫薯薯蓉,甜甜地,与平时马铃薯蓉配烧汁有好多分别。

波士顿活龙虾半只配美国牛西冷

我们叫了份水牛城鸡翼。 一份5只大家share, 相当满意。另外,因为甜品有折,叫了朱古力心太软,超级好食。心大软一切开,朱古力涌出,真的很正,食个美美的甜品真系好开心。

水牛城辣鸡翼

三重奏朱古力心太软