2016-08-30 1079 浏览
今个星期六很忙,到2点30先有时间开餐。见到UCC下午茶餐牌大大只字写住$58 。见到有rissotto,有意粉跟咖啡,卖相不错。就系咁入左去试下。坐低先知,原来出面个牌有个好细既「起」字。又俾个架遮住左。只有一个夹饼餐系$58.其他都餐都要$78.但 既然坐低左,咁就食个好少少既下午茶。 我地坐低叫左两个我至爱既risottos餐, 食物嚟到就明白咩叫做「图片只供参考」。我以为自己去左间茶餐厅,食紧白汁鸡皇烩饭。卖相差都算,食落去淋到好似食BB烂饭仔。味道仲要好奇怪。讲真有啲难放入口里面。虽然待应服务是不错,他也愿意换另外一个餐。我们不想浪费食物,只是换了一个。但换来都只系一碟快餐店既餐茄汁意粉。我宁愿去茶餐厅食焗海鲜意粉仲好味。真系唔知几时UCC质素变成咁。