2024-09-08
今日出动铜锣湾揾食,见到台湾地道爆炒石头火锅好似几得意,就试下。「爆爆锅」由台湾总厨主理,引入台湾在地石头火锅。店员会先把配料放到热好的石锅中爆炒,听落非常吸引!每个set都会包一个主食:米粉/宽粉/饭🍚;蛤蜊菜盘:蛤蜊、响铃、蟹柳、芋头、丸、冬菇、豆腐等等,食材都好丰富!另外,仲有自助吧可以任拎各款蔬菜,就算打边炉都可以食得好健康!🍲石纹精选牛肩肉套餐 $206 - 牛肩肉肉味浓郁,肉质虽厚实,但食落软嫩,油脂均匀红烧牛骨锅 $12 - 以慢炖烹调牛骨,令整个锅充满牛骨细致浓郁的香气,并且营养满满夜市炸鱿鱼 $28 - 真系好有系台湾夜市食到炸物既味道,炸到酥脆可口!真心橙意翡翠 $18 - 以新鲜既翡翠柳橙榨汁而成,融合清香淡雅的茶底,非常清新解腻🍲安格斯牛小排套餐$216 - 牛小排油脂较多油香较重,肉质非常柔软,鲜嫩味美!台湾麻辣鸭血火锅 $20 - 台湾师傅自家煸炒过的香料再加入各种辣椒烹调而成,同时加入鲜甜既蔬菜汤头,令锅底辣中带甜,惹味非常!盐香四季豆 $18 - 四季豆好爽口,整得好入味,如果主食简饭既话真系好好送饭!尔必思 $10店员会适时留意到我地需要,不时为我
尔必思 $10
店员会适时留意到我地需要,不时为我地加汤收碟,服务态度良好,而且环境宽敞,坐得都好舒服。食到最后,餐厅仲会为客人送上雪糕,令到整顿饭在甜品中划上完美的句号,食到好饱好满足!