2018-11-30 37 浏览
天气忽然转冻,想同朋友食个暖笠笠边炉,拣左近油麻地地铁站哩间一锅疯,够方便大家食饱饱回家去☺️☺️☺️入到去先知原来系一人一锅,我地都未试过,又几特别㖞!😆😆我拣左菠菜汤底,不过原来做沙底冇乜味!😆个前菜沙律几好食㖞,开胃!☺️朋友拣左粟米汤底,好好味呀!又香又甜😍😍个海鲜拼盘好高质,一见到忍唔住都哗咗一声,最值得一赞系只蟹,只蟹啲肉好实净好鲜甜!啲虾嚟到都仲郁紧,新鲜爽甜!贵妃蚌鲍鱼蚬花甲斑片象拔蚌都好正,总之食海鲜真系抵!🤤🤤🤤😍😍😍啲配料全部$8一碟,我哋有啲以为会好少就叫咗两份,点知其实叫一份已经好足够,今次真系眼阔肚窄!值得一题系菠萝鸡滑同埋玫瑰虾滑,好好味!🥰🥰🥰蟹棒同鲜淮山都好好食😍😍😍碟羊肉嚟到我哋以貌取人以为佢唔会点好食,点知渌完个样真系超好食,有羊味但唔骚,肉质唔会好硬!推介好羊人士😍😍😍❤️

菠菜底加前菜沙律

粟米底加沙律

朋友拣左粟米汤底,好好味呀!又香又甜😍😍

海鲜海鲜

配料