2024-04-19 22 浏览
夏天嚟到就紧系要打边炉啦😆今日同朋友嚟到铜锣湾试下台湾风味嘅石头火锅🍲估唔到6点几咁早去到都已经好多人食紧🤪但好彩呢间餐厅够大,中间仲有张bar台式嘅位👏见到唔少人都自己一个一锅咁chill住享用,一啲都唔尴尬🤪🤪下次我都要自己嚟享受吓一个人打边炉😆出面仲有自助区任拎蔬菜添呀🥳🥳呢到10款唔同嘅汤底同肉类海鲜俾你拣🤪🤪仲附送蛤蜊菜盘,我同我朋友分别配咗饭同埋宽粉😚下次要试埋佢哋嘅新竹米粉添呀😆🥢台湾爆炒石头火锅配 澳洲M5和牛肩胛肉眼 $188嚟到梗系要试吓佢哋最经典嘅汤底啦,呢到嘅汤底都系精心熬制😚😚唔系用啲普通火锅底料🥹建议大家点都饮一饮佢啲汤先😉咁好嘅汤底,一定要配埋最好嘅M5和牛🥩呢啲高级和牛真系鲜嫩多汁,全部都带有好靓嘅脂肪纹理🤗渌一渌摆落口已经感受到肉质嘅鲜味口感🤩完全系入口即溶😙😙唔使调味酱已经好好味🥹🥹🥢爆炒烧酒乌鸡锅 +$18配 安格斯牛小排 $168一听就知乌鸡汤底补身啦,点知加埋烧酒会咁夹🤩职员仲喺我哋面前即场调制汤底,烧酒倒落去𠮶下已经喷晒火🔥隔篱街都闻到浸香味😚😚老实讲呢个汤底渌咩都会好好食,更何况系安格斯牛小排😍😍肉质又系滑到不行,牛肉味道真系好丰富😙锅底仲

🥢台湾爆炒石头火锅
配 澳洲M5和牛肩胛肉眼 $188

🥢爆炒烧酒乌鸡锅 +$18
配 安格斯牛小排 $168
一听就知乌鸡汤底补身啦,点知加埋烧酒会咁夹🤩职员仲喺我哋面前即场调制汤底,烧酒倒落去𠮶下已经喷晒火🔥隔篱街都闻到浸香味😚😚老实讲呢个汤底渌咩都会好好食,更何况系安格斯牛小排😍😍肉质又系滑到不行,牛肉味道真系好丰富😙锅底仲有好多件乌鸡件,估唔到鸡肉煲咗咁耐都系咁嫩滑,吸收晒煲底嘅浓汤味,一试难忘😍

我同朋友原本惊唔够饱加配咗碟走地鸡肉件同埋一份盐酥鸡小食,但原来佢哋原本𠮶set已经食到我哋好饱🤪但咁正嘅汤底食多啲都冇所谓啦😆我哋食完之后职员仲送咗两条雪条俾我哋🤩食完热辣辣嘅边炉配返冻冰冰嘅甜品😚咁嘅晚餐真系好完美好叹❤️