2018-09-16
有日经过旺角见到有间好光既食肆开左 个装修感觉上好fresh 有d文青feel 啱晒我啦🤓 所以个晚就即刻捉左个friend去试下啦〰️沙爹牛肉锅〰️$108呢𠮶牛肉锅一拎到过嚟都已经闻到好香喷喷沙嗲味啦 劲多嘢食啦 有牛肉片/牛肉丸/菜/豆腐/粟米/炸鱼皮/鹌鹑蛋等等 而且呢个餐系包埋个公仔面架 坦白讲呀 净系食个锅入面既野已经好饱啦 〰️巴蜀烤鱼锅〰️$112大大旧既鱼系劲吸睛 鱼肉虽然唔系十分嫩口 但系佢吸左个汤底既辣味令个鱼惹味左 就算食晒呢个咁大旧既鱼都唔会好腻 为左配呢个鱼 我特登加$12改左个鲁肉饭添呀 其实个饭系好味架 唔会太咸 肉粒又够多 可惜个锅真系太多野食 所以只系食左半碗ja〰️芝芝桃桃(下)及芝芝莓莓(上)〰️各$39厚厚既芝士系面好正呀 我个人就钟意饮晒d芝士先食再继续饮 我饮既系莓莓 食紧d咁浓味既锅再饮返呢杯野真系好清新 值得一提呢杯野饮系好似台式饮品店咁系一杯杯㗎 饮唔晒仲可以拎走慢慢叹
啱晒我啦🤓 所以个晚就即刻捉左个friend去试下啦
〰️沙爹牛肉锅〰️$108