2025-01-09
近排天气冻,最啱食蒸锅去暖暖个肚🫃🏻然后发现铜锣湾开左间一人一炉海鲜蒸锅,一个人食或者一班人食都得😆主打套餐/可以散叫海鲜😇我哋分别拣咗九品芝麻套餐&八府巡按2个唔同价位既套餐⛵️⛵️九品芝麻套餐($258)🥗前菜-蟹籽青瓜沙律🐙炸物-章鱼烧🦐海鲜-白蚬|虾|鲜鱼片|大蚬|扁蛏子|鲍鱼🥩肉类-美国肥牛|豚肉片|鸡腿肉 (三选二)🍢丸类-三宝丸(牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸)🥬蔬菜拼盘加甜品章鱼烧大大粒🐙 面头仲有少少脆口😋海鲜即捞好新鲜,大蚬好厚肉,重点系冇沙🤩扁蛏子弹牙多汁,鲍鱼爽口👍🏻😚食完海鲜已经饱咗一半🤣之后到肉类,我哋拣咗肥牛🐮同埋豚肉片🐷,肥牛重牛味嫰口,豚肉肉质都唔错😍⛵️八府巡按套餐($488)🥗前菜-蟹籽青瓜沙律🥟炸物-饺子、芝麻鸡翼🦐海鲜-白蚬|虾|北寄贝|鲍鱼|元贝|蛏子|鲜鱼片|龙虾🥩肉类-安格斯牛肉|豚肉片|鸡腿肉 (三选二)🍢丸类-三宝丸(牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸)🥬蔬菜拼盘加甜品呢个套餐海鲜种类更加多,最有惊喜系可以拣半只龙虾🦞或者半只蟹,我地拣左龙虾好多膏、睇住喺鱼缸度即捞即㓥够新鲜😋元贝有成只饭碗咁大🤪鲜鱼片蒸完唔会腥,口感好软绵🤗蛏
⛵️九品芝麻套餐($258)
🥗前菜-蟹籽青瓜沙律
🐙炸物-章鱼烧
🦐海鲜-白蚬|虾|鲜鱼片|大蚬|扁蛏子|鲍鱼
🥩肉类-美国肥牛|豚肉片|鸡腿肉 (三选二)
🍢丸类-三宝丸(牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸)
🥬蔬菜拼盘加甜品
⛵️八府巡按套餐($488)
🥗前菜-蟹籽青瓜沙律
🥟炸物-饺子、芝麻鸡翼
🦐海鲜-白蚬|虾|北寄贝|鲍鱼|元贝|蛏子|鲜鱼片|龙虾
🥩肉类-安格斯牛肉|豚肉片|鸡腿肉 (三选二)
🍢丸类-三宝丸(牛骨浓汁牛丸、姜汁皮蛋贡丸、招牌墨鱼丸)
🥬蔬菜拼盘加甜品
呢个套餐海鲜种类更加多,最有惊喜系可以拣半只龙虾🦞或者半只蟹,我地拣左龙虾好多膏、睇住喺鱼缸度即捞即㓥够新鲜😋 元贝有成只饭碗咁大🤪鲜鱼片蒸完唔会腥,口感好软绵🤗蛏子皇足足有手掌咁长✋🏻而且够弹牙
食到最后仲有粥底或者面底,份量超够饱🥰南瓜芋头粥底会攞返蒸锅嘅精华再煲😇食落好鲜甜🤤