(非会员)
2010-05-12 19 浏览
三个人叫左以下呢D野:午市四位套餐- 极级肥牛- 乌冬并公仔面- 有机蔬菜盘- 猪颈肉并花技片- 鲜带子并青口- 鸡件并驼鸟肉- 爽口象拔蚌- 饮品四杯- 细汤底四个特价肥牛特价黑豚肉-----------------------------  其实原本无谂过要加$9.9碟肥牛/豚肉,因为无谂过三个人食四人套餐会唔够食,顶多系贵。点知四人套餐碟头好细,块块肉一开二都算喇,竟然仲只得四五块。所谓双并,份量好明显唔系正常o既一碟大小,反观隔离枱样样野单叫,碟头合理之余仲有折扣(套餐o系优惠时段系无折扣架)。即使三个人枱有四个锅真系好豪好扬,但系个汤最后都唔会饮,四个汤底唔会令我觉得整$208。后黎真系唔够饱,所以叫左两碟特价野食,勉强算系够。  我唔甘心,所以最后我地拎左点餐纸返去计数,最后竟然发现单叫+午市特价汤锅出黎个数同套餐差唔多(调整过份量之后),而且因为单叫碟头比较大,所以会叫少D野,个价肯定比套餐平。我谂唔多叫精选火锅料o既食客叫套餐只系浪费金钱,毕竟黄色区有优惠时段特价,平好多。  奶白汤锅(汤底+指定火锅料+面/粉丝/乌冬)+特价牛+特价猪+金菇 连下午茶折扣都系$50左右
三个人叫左以下呢D野:

- 细汤底四个

特价肥牛
特价黑豚肉
-----------------------------

奶白汤锅(汤底+指定火锅料+面/粉丝/乌冬)+特价牛+特价猪+金菇 连下午茶折扣都系$50左右,如果嫌汤底无味,仲可以去酱料吧拎蒜头同葱花去加味... 更加唔好讲佢自己都有下午茶Standard 套餐,又系$50左右... 唉,叫乜鬼四人餐丫。我强烈建议大家拎张点餐纸返去计啰!(顺带一提,午市同晚市张纸系价钱唔同o既,优惠折扣都唔同,个人认为晚市九点后单叫几抵。)

基本上呢间野食物除左有20%比较差之外,其他80%都算中上,酱料吧好齐好多选择(意料之外)。服务生唔会好勤收碟,但亦都未算漠视客人需求ge,但系我可以想像,如果今日个场唔系得三分一满而系半满,服务质素系已经差好多。我成日夜晚行APM,呢度经常有人食完晚市正价俾钱o个阵嗌单,可见呢度人手有问题,好混乱,唔想嗌单就唔好满场入去食野喇。

嗯... 几好彩o既系,我地走个阵HIPOT人手充足,服务生拎单俾我地,所以无直接面对收银员。不过我劝大家要睇单。虽然佢无收多我地,但系我地计左半个钟都唔知道点解埋单个价系$222...
2010-05-12
  • 一锅丰