2022-08-21
呢间舖头位于尖沙咀韩国街入面一间小店。全间店舖只有六个座位,三张二人枱。人手只有一位!老板同时系厨师,亦都系接待员同清洁员!听讲开幕初期无论你几时嚟总会见到门外有几个客人等紧,有时候等候时间更加需要个几至两小时!(因为地方同人手真系有限)舖头只有三碗面可以选择!分别最主要系个汤底!牛肉都系一样!牛肉肉质都算唔错!几有牛肉味!老板系用火枪将牛肉烧熟👍🏻不过我𠮶日碟嘅牛肉的确比较生,个底比较生感觉似medium rare,面头就OK嘅!如果大家唔想食咁生一定要同老板讲声!讲返个汤底先!今次叫左2碗面💙海鲜浓汤伊面饮落去嘅感觉就好似有好多只樱花虾一样,超级浓味!都唔算太口渴、太味!💚胡椒猪骨浓汤伊面胡椒味有少少强劲,食落去感觉有啲辣两款汤底比较我会选择海鲜浓汤多啲👍🏻伊面方面不算太挂汤,不过喺香港好少识到伊面汤面,所以感觉都几特别👍🏻🔵整体来讲都觉得唔错👍🏻不过要有心理准备等候时间会比较长!
全间店舖只有六个座位,三张二人枱。
人手只有一位!老板同时系厨师,亦都系接待员同清洁员!
舖头只有三碗面可以选择!分别最主要系个汤底!牛肉都系一样!
讲返个汤底先!今次叫左2碗面
💙海鲜浓汤伊面
💚胡椒猪骨浓汤伊面
胡椒味有少少强劲,食落去感觉有啲辣
两款汤底比较我会选择海鲜浓汤多啲👍🏻
🔵整体来讲都觉得唔错👍🏻不过要有心理准备等候时间会比较长!