2023-09-07 63 浏览
好多时候谂唔到食乜,日本嘢一定系第一位🥇变化多之余亦唔会太腻,而shiro 嘅厨师发办更可以有齐前菜主食拉面甜品等,$388一人前都好丰富👍🏻Dinner Menu ($388pp)油甘鱼伴酸汁水晶海带沙律食材新鲜,鲜嫩油甘鱼配搭酸汁同水晶海带,味道酸酸哋好开胃,口感既清新爽口刺身拼盘带四款刺身:帆立贝、牡丹虾、三文鱼和油甘鱼无论色泽同味道都鲜味十足,加上厚切口感💯油脂丰富寿司三款寿司:海胆碎葱吞拿鱼腩寿司、火炙左口鱼边寿司、帆立贝黑鱼子寿司;个人特别钟意火炙左口鱼,经火炙更能迫出油分充分渗埋入饭粒入面😋茶碗蒸茶碗蒸口感嫩滑,除咗海鲜亦巧妙加入柚子皮,提升清新口感法式芥末籽牛柳 (+HK$60)牛柳煎得外层酥脆内部保持嫩滑juicy,啱啱好👌🏼芥末籽香辣度提升牛柳味道日式叉烧拉面 (猪骨浓汤/酱油鸡汤)叉烧拉面我拣咗猪骨浓汤,味道香滑浓郁,配料有日式叉烧,溏心蛋,份量一啲都唔细,食完暖笠笠好满足😌法式焦糖焗蛋抹茶味无抢去原有Crème Brûlée嘅蛋香味,唔会太甜,表面焦糖脆身,由面到底食落两种口感😋😋

Dinner Menu ($388pp)
油甘鱼伴酸汁水晶海带沙律
刺身
寿司
茶碗蒸
茶碗蒸口感嫩滑,除咗海鲜亦巧妙加入柚子
皮,提升清新口感
法式芥末籽牛柳 (+HK$60)
日式叉烧拉面 (猪骨浓汤/酱油鸡汤)
法式焦糖焗蛋

2023-08-21