2015-01-31 293 浏览
收左工番到屯门,等埋老公去巴伦纽睇戏,lunch就自己搞掂。自己一个,星期六既下午系新墟呢一带食野一定多人,但我又唔想同人搭枱,又想坐得舒服,价钱又要合理.....哈哈,其实我都几奄尖架。否决左m记,海皇粥店,上海野,tomato otamot.....最后比我揾到佢—鸟华,唔系因为佢好好食,因为我都系第一次试,70多元食个正宗的日本拉面都算系咁啦,最重要系佢有适合“单身人士”用餐的位子,就系对住个落地大玻璃,望住一田超市用餐喇。既可以免却跟陌生人打对面坐的尴尬和拘谨,又可以闲适地用餐,慢慢食都得哩!至于食物,我只可说ok啦,个面同汤底无咩特别,不过只糖心蛋好好味!义烧都不错!如果下次我都系要自己一个食lunch, 我都会再食呢间,但下次会试佢d饭

2015-01-31