招聘中
$18,000-$20,000
月薪
餐厅: 燒肉LIKE (新都會廣場)
资讯:

2022-11-12 2260 浏览
Weekend就多啲时间可以用Gulu四点几网上攞定飞🤭。轮候时间差不多去到7:30pm就可以入座。当然我系响屋企揿住个电话攞飞,唔会响𠮶度等咁傻猪猪啦🐷!呢间嘢真系唔系讲少,又开业到而家都系要排咁耐。🙈今次可以用呢个方法攞飞,我先至就住时间再出去入座🤣。估吓我同另一位点咗边个餐?😜🥩人气组合🉐🐂牛舌,牛板腱,横膈膜肉套餐 (200 grams)-自己加咗个生菜,(食烧肉我一定系用生菜包,以饭类我比较少食,饭就俾晒隔离𠮶位食🤣)-牛板腱,肉质口感烧到八成熟就可以食喇,口感油花啱啱好绝不会肥腻。👍-牛舌薄切,又系烧到九成熟我已经可以食得。好味道,薄切就系够爽。👍-横膈膜肉,睇落去好似好厚嘅一旧,烧起上嚟原来六成熟已经好够,咁样食落去先至有肉汁同肉味。千祈唔好烧到10成熟否则就会韧咗啲。🥩稀有部位🉐🐂日本产和牛上级肩肉,牛五花套餐 (100 grams)-🥰见到个和牛嘅油花真系靓,分布得唔错唔会只系一部份肥,放响炉入边会边烧8秒都已经可以辣出火🔥。食落去唔使讲喇一定系最幼嫩,入口就溶化嘅感觉。最好捞饭食仲要配埋佢嘅紫菜温泉蛋饭,谂起都回味😂。酱汁都好齐,但系我只会用一两款,烧烤汁同埋蒜汁🤗

估吓我同另一位点咗边个餐?😜

🥩人气组合🉐
🐂牛舌,牛板腱,横膈膜肉套餐 (200 grams)

-自己加咗个生菜,(食烧肉我一定系用生菜包,以饭类我比较少
食,饭就俾晒隔离𠮶位食🤣)

🥩稀有部位🉐
🐂日本产和牛上级肩肉,牛五花套餐 (100 grams)

酱汁都好齐,但系我只会用一两款,烧烤汁同埋蒜汁🤗够晒我用晒成个餐。

牛五花,绝对系佢哋别是嘅一种,因为系男人最爱嘅恩物,我试咗一旧系好好食,因为佢嘅五花肉则可以等于食肥牛咁嘅感觉但系再高级一个层次。😜

我最钟意就系佢哋有柠檬,因为有时无论系海鲜或者肉类点啲柠檬汁系可以睇到个鲜味,亦都唔会太油腻感。酱汁亦都好睇,我只系用个烧烤汁攞嚟捞吓,有用过蒜蓉汁嚟捞吓咁就已经可以令到个白饭好好味道🤗。