招聘中
$18,000-$20,000
月薪
餐厅: 燒肉LIKE (新都會廣場)
资讯:

2024-10-03 0 浏览
平時都係一大班朋友食燒肉,今次試吓呢個一二人輕食燒肉,女士建議份量就100-150g肉,男士就建議200g先夠飽,白飯可以填加飯,燒肉送到望落去唔多,不過其實食完都係啱啱好,有唔同醬料配搭,簡單鹽味醬已經帶出食物鮮味,店內油煙味唔重,係我最睇重㗎,就算幾好食,重油煙完全唔考慮
2024-08-11 656 浏览
今日去開葵芳做嘢,夜晚去咗新都會附近睇吓有乜嘢好食,大概5:00左右已經見到有間舖頭爬得好多人原來叫做燒肉like,出邊見到佢哋餐牌都尚算價錢合理,所以我哋即刻排咗張飛就等啦。咁大概5:00呢就等到6點就有得入去啦。咁我哋呢就叫咗佢個招牌牛五花啦最平我餐,50幾蚊都有交易。我哋都加咗唔少嘢,例如木魚飯啦,溫泉蛋。我哋最後埋單都係百零蚊左右都算幾抵食。再講吓佢啲嘢食,啲牛肉呢就一般般啦,但係呢個醬汁就十分之吸引,再加上個價錢呢,我下次都會再幫襯嘅!

2024-05-31 1246 浏览
同朋友收工去食,order完問員工攞左兩杯水,因為收到嘅係熱水,所以問左位員工要冰,佢都好好咁俾咗冰我哋。係食緊途中問位女員工要杯冰水,佢話冇嗌嘢飲唔會俾冰,ok冇問題嘅,所以即刻嗌左個汽水,再搵多次個女員工要兩杯冰,我亦都講埋岩岩落左單,佢唔信就話去check下,都算 我咪等佢check埋先。點知8:51一罐汽水嘅order,去到9:05都未出到,見到個女員工去左帶其他客入枱,我搵其他員工問status,佢即刻攞個汽水俾我哋,見個女員工忙到咁米睇下佢忙完會唔會check完再俾冰我哋,點知9:30食完都係冇。??想知點解要冰都咁難,佢叫我嗌嘢飲先有冰,我都嗌咗,再搵你多次要冰,你都係唔俾我,咁我嗌嚟做咩。因為平時食開其他分店會有自助式嘅常溫/冰水提供,等左成個幾鐘先食到,坐低都唔俾人飲水,大失望!

2024-05-31
等候时间
80 分钟 (堂食)
2024-04-17 1381 浏览
收左工之後係附近揾左呢間燒肉Like 食飯。唔記得左可以用app攞飛,現場攞飛等左半個左右先入得。入去之前店員話要用手機攞單同俾錢,無就同佢講俾現金。我揀左300g 牛五花+豬五花。d牛好靚好大片,豬就比較多肥膏🥲有人會鍾意,我就麻麻地好。300g好多,食到好膩,下次都係食200g。Ps. 碗湯好油,麻油落太多啦,好似油撈水咁
收左工之後係附近揾左呢間燒肉Like 食飯。

唔記得左可以用app攞飛,現場攞飛等左半個左右先入得。

Ps. 碗湯好油,麻油落太多啦,好似油撈水咁
300g牛五花+豬五花套餐
2024-04-10
等候时间
30 分钟 (堂食)
用餐时段
300g牛五花+豬五花套餐
2024-03-29 1382 浏览
唔知有冇朋友仔同我一樣都勁鍾意食燒肉呢?我覺得來自日本嘅「燒肉LIKE」👍🏻真係好適合香港人 因為香港人最緊要平靚正同快 超值嚟講平時食日式燒肉起碼$200-300先食到咁上下質素嘅肉同夠飽 但我喺呢度食咁多次都係大約$100-200到 或者食豪啲之前出過嘅近江牛都未去到$200已經飽晒 靚就唔洗點講啦大約$200就食到靚牛 快捷嚟講佢一來位置多上餐又快 個流轉速度做到好快 以我嘅經驗就算等廿張飛都係大約廿零分鐘到 而且一人一個爐就可以快啲燒完啲肉我覺得最正係佢嘅除煙技術 以前食完燒肉都會成身油煙味 比人聞到都好尷尬 但呢度就唔怕食完會有油煙味♡牛小排&牛板腱套餐🥩100g $118♡日式牛肉漢堡配生蛋黃🥚/芝士🧀/咖哩🍛 +$29♡轉紫菜飯 150g + 溫泉蛋🥚 +$15今次我就揀咗牛小排&牛板腱套餐 加咗佢最新出嘅日式牛肉漢堡 呢個漢堡都係加$29就食到 真心勁抵 佢仲有得揀配生蛋黃、芝士或者咖喱 我就揀咗生蛋黃燒漢堡扒係要有一定嘅技巧 如果唔係會整到舊肉散晒 我原本都擔心呢個問題 但原來呢到係會幫你燒熟咗先 上到檯先自己再加熱 咁炒車機率就降到接近0個漢堡呢每邊燒番佢兩分鐘 加

♡牛小排&牛板腱套餐🥩100g $118
♡日式牛肉漢堡配生蛋黃🥚/芝士🧀/咖哩🍛 +$29
♡轉紫菜飯 150g + 溫泉蛋🥚 +$15

個漢堡呢每邊燒番佢兩分鐘 加上黑胡椒同原味BBQ汁 燒到表面焦脆之外佢入面仲保留到好多肉汁 而原味BBQ汁燒過之後喺漢堡到添上咗一陣甜味 呢個食法亦係官方推薦 大家可以跟住去試 至於牛小排&牛板腱套餐我覺得係入面性價比最高 肉嘅質素有番咁上下之餘仲要一百頭就埋到單 牛小排同牛板腱我個人覺得最夾係蒜香醬汁 簡簡單單加小小鹽🧂、黑椒已經好好味
2024-03-28 1006 浏览
每個星期一定要食一次燒肉like,佢個牛五花真係好抵食,一個人燒都幾方便,好鍾意佢醃肉嗰個醬汁,食得出醬汁味之餘都會食到好香嘅牛肉味,佢啲牛用料幾靚油脂分布好平均,每次食完都會覺得好飽。
2024-02-28 1076 浏览
🥰又想食燒肉又想食韓式拌飯!行過見到呢間嚟自日本東京嘅一人燒肉專門店燒肉LIKE有晒。雖然我唔係一個人,但一人一個爐燒肉真係好好,事關我好唔鍾意👦🏻燒肉燒5秒就夾晒出嚟話食得😑我鍾意燒耐啲熟晒🤣自己燒自己食最好😎·🦐醬油味虎蝦配韓式拌飯套餐($188)最新出嘅期間限定套餐,韓式拌飯好!出!色!好怕有啲拌飯落咗厚重嘅韓式醬料,呢個嘅調味啱啱好~配料有胡麻菠菜、泡菜、木魚絲、紫菜碎同生蛋黃,惹味又開胃🤤大大隻虎蝦開邊已經挑走蝦腸,以特製醬油連殼醃,燒完都食到淡淡香醇醬油味。套餐仲包含牛五花及牛板鍵非常豐富。·🐮壽喜燒牛小排&牛五花套餐($142)牛五花肉味濃郁口感軟嫩。牛小排脂肪比例平均。套餐轉了木魚絲紫菜飯,淋上自助醬料好滋味·📍燒肉LIKE @yakinikulikehk 葵芳興芳路223號葵芳新都會廣場1樓112號舖

📍燒肉LIKE @yakinikulikehk
葵芳興芳路223號葵芳新都會廣場1樓112號舖
召喚所有燒肉LIKE 愛好者❤️唔知由幾時開始燒肉LIKE 已經成為咗我嘅一人燒肉飯堂🤣最近發現燒肉LIKE推出咗「醬油味虎蝦配韓式拌飯套餐 」🤤馬上衝去食😆◽️ 醬油味虎蝦配韓式拌飯套餐 200g $188Lee個期間限定嘅新年組合套餐包括2隻醬油味虎蝦、牛五花、牛板腱、蒜香牛油醬同韓式拌飯🤤超豐富今次點Lee個set 絕對係比隻超大虎蝦吸引咗🤤好大隻🦐香醇特製醬油連殼醃製,燒出香濃撲鼻嘅虎蝦香氣,超級惹味呀!🤤另外仲有色彩繽紛嘅韓式拌飯 配料有胡麻菠菜、泡菜、木魚絲、紫菜碎及生蛋黃,加埋韓式辣醬🤤真係食到停唔到口😆一邊撈起一邊食肉,新年愈撈愈旺!🧧醬油味虎蝦可以$52單點,其他套餐都可以$28優惠價加配韓式拌飯!📍 燒肉LIKE (新都會廣場) (葵芳)葵芳興芳路223號新都會廣場1樓112號舖 @yakinikulikehk #燒肉LIKE香港 #yakinikulikehk #一人燒肉 #日式燒肉 #醬油味虎蝦#韓式拌飯 #醬油味虎蝦套餐

◽️ 醬油味虎蝦配韓式拌飯套餐 200g $188

📍 燒肉LIKE (新都會廣場) (葵芳)
葵芳興芳路223號新都會廣場1樓112號舖

2024-02-04 625 浏览
燒肉like是一人前燒肉,這間燒肉我已經吃過很多次。經常會心思思想吃這間的烤肉🫣之前我一直都是叫牛肉,因為上次來朋友說豬肉味道也非常不錯,所以這次來試試牛五花+豬五花腩套餐吧☺️🍽️套餐我選擇搭配上木魚絲溫泉玉子白飯,和風湯和迷你沙律🥗醬汁可以自己選擇檯面上提供的醬汁,我尤其喜歡芝麻醬,和牛肉的味道非常夾,再配上木魚絲溫泉玉子白飯,簡直吃得停不下來🤣牛肉or豬肉質素都非常滿意,雖然份量比較少,但可以追加,價錢能接受,吃完保證滿足💁🏻‍♀️試了新出的鹽味雪糕🤤職員端上來說在爐上左右烤30秒即可享受雪糕,小火烤完之後雪糕餅皮變脆,雪糕有一點點融於表面🤭確實有鹽味,甜甜鹹鹹,搭配起來很match,不會那麼快膩😍😍出色

🍽️套餐我選擇搭配上木魚絲溫泉玉子白飯,和風湯和迷你沙律🥗

試了新出的鹽味雪糕🤤

2024-01-11 829 浏览
之前已經聽同事講燒肉LIKE性價比高又好食😋最近見到推出咗近江牛套餐,睇相已經好吸引,重點人均一百鬆啲就食到,絕對係超抵食高質日本近江牛😍✅近江牛套餐包括近江牛肩肉、赤身、胸腹同美國牛五花,特選部位都係平時坊間燒肉店少見嘅稀有部位,牛肉軟嫩,雪花分佈平均,肉香同油脂完美配搭,一路食一路滿足😌另外燒肉LIKE所配搭嘅醬汁非常美味🤤特別喜歡蒜香醬油,同燒肉嘅味道好夾,又甜甜地咁;如果想保留肉質鮮味,其實加少少鹽已經好好味😜另外我仲額外加咗木魚絲紫菜蛋飯,夾埋牛肉一齊食層次更豐富😋聽講佢地係不惜工本由日本購入16 隻近江牛🐂以震撼燒肉界嘅價格為大家帶嚟可遇不可求嘅和牛聖品🈹而且「燒肉 LIKE」進口嘅每頭近江牛🐂都得到認定證書,列明產地、等級同養殖場,絕對係信心保證💖🐻總結性價比真係非常高,啲牛好味到係咁餸飯食,本身諗住保守啲叫200g飯,點知原來好味到要添飯,低估咗自己🤣一人一爐,萬一真係想自己一個燒肉癮起,想食燒肉都唔怕尷尬🥩🥩🥩💛好味指數:4.7/5💜回頭指數:4.8/5📍燒肉LIKE(葵芳新都會)葵芳新都會廣場L1層112號舖

✅近江牛套餐
另外我仲額外加咗木魚絲紫菜蛋飯,夾埋牛肉一齊食層次更豐富😋

🐻總結

💛好味指數:4.7/5
💜回頭指數:4.8/5

📍燒肉LIKE(葵芳新都會)
葵芳新都會廣場L1層112號舖
事緣,㩒飛仲有成百張飛係前面,入左app等叫號就行下,等成個幾鐘諗住差唔多就行過去,點知行到過去,啲職員話截左飛,無飛個啲都照入哂,反而我哋有攞飛個啲就係出面排,咁攞飛嚟做乜?攞飛嘅時候又唔講又唔截。準備入嘅時候,有個職員坐左係原本For我地個張枱到,話整啲嘢,好快入得,一望入去個職員坐係到燒緊肉,我哋問佢哋係咪放飯,佢哋話唔係,係到試緊肉????即係其實本身入去前啲職員都西口西面玩電話,仲要咁多客係出面排緊隊都仲要攞個爐嚟試肉????呢啲唔係一早試或者無乜客嘅時候試嘅咩?至少都唔會係一大班客係出面排緊隊等位嘅時候試啦!好啦,終於落單嚟餐啦,事緣我哋叫左一個餐係有一隻温泉蛋加一隻生蛋,另一個餐有一隻温泉蛋,第一個餐嚟到,個盤上面有兩隻蛋,個職員指明兩隻都係溫泉蛋,我同我女朋友一人一隻,我女朋友一打落去個隻係生蛋嚟,同佢講佢即刻換,咁正常佢係會完整一隻蛋送過嚟,結果佢係打咗落個兜度,攞個兜過嚟,係咪真係唔打都唔知嗰隻蛋係咩蛋????加上坐底個下已經發現個爐好污糟,感覺好似齋換咗個網就放我哋入去。其實我哋已經食過好多間嘅燒肉Like,真係每一間嘅職員態度都好好,質素都好高好乾淨,唯獨呢間真

其實我哋已經食過好多間嘅燒肉Like,真係每一間嘅職員態度都好好,質素都好高好乾淨,唯獨呢間真係差到不得了。

真心唔建議去葵芳呢間食!
2023-12-26
等候时间
80 分钟 (堂食)
用餐时段
2023-12-12 675 浏览
牛五花+牛小排+日本和牛午餐150g,雖然和牛只有兩塊,不過係真和牛,很好味,圖中最靚這兩塊,另是牛小排都很ok,牛五花最普通。泡菜溫泉蛋餸飯,可惜個蛋好泠冬。撈落熱飯到都ok。最值得高興個爐進步左好多,已經沒有燒到扯個火上來,可能經過太多客人投訴,個爐終於有改進
,很好味
,圖中最靚這兩塊
,另是牛小排都很ok
,牛五花最普通。泡菜
溫泉蛋餸飯,可惜個蛋好泠冬
,可能經過太多客人投訴,個爐終於有改進
2023-12-12
@yakinikulikehk係來自日本東京人氣一人燒肉店, 店內採用無煙烤爐, 先進除煙技術, 食烤肉唔駛再怕食到成身烤肉味!..燒肉LIKE最近愈開愈多分店! 我都終於忍唔住去試下喇! 原來11月份新推出「🥩和牛 LIKE套餐」同「🍖牛小排&牛板腱套餐」, 每款套餐都會配一個麵豉湯 🥣+ 沙律/泡菜 🥗+白飯🍚..【牛小排&牛板腱套餐】200g HK$158 有兩款牛肉, 啱晒貪心嘅我😎牛板腱牛肉味好濃, 牛小排脂肪分佈好平均, 唔會燒完乾爭爭!..【牛五花套餐】200g HK$85食肉獸仲想試多款唔同嘅牛✨呢個餐性價比夠晒高! ..【雞腿肉】100g HK$25食完牛又食完豬, 追更一個單品🐔大大滿足!🌟..仲可自由配搭不同自家製醬料🤩整體黎講, 食物高質得黎價錢親民, CP值夠晒高✅..°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°燒肉LIKE @yakinikulikehk @maximshongkong#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogg

【牛小排&牛板腱套餐】200g HK$158

【牛五花套餐】200g HK$85
食肉獸仲想試多款唔同嘅牛✨呢個餐性價比夠晒高!

【雞腿肉】100g HK$25
食完牛又食完豬, 追更一個單品🐔大大滿足!🌟

#MrsLong #hk #hkmami #hkbloggermama #Longs #hkbaby #influencer #hkmom #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkeat #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #hkfoodie #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #savouringourtime #yakinikulikehk #燒肉
2023-10-19 567 浏览
葵芳出名多野食,依間燒肉LIKE 就開正響葵涌廣場對面 新都會地下有日行過,諗住見咁多人排無死 ...排埋一份 ; 點知就奶晒伏果日嗌左以下個SET 燒肉汁醃得極其難食,極甜白飯就好硬 好似未煲熟咁雖然一人燒肉不嬲選擇唔多,但依個質數就覺得好似過格離掃街會仲好唯一要讚就係調味料都算多 ..完

果日嗌左以下個SET

燒肉汁醃得極其難食,極甜

白飯就好硬 好似未煲熟咁

唯一要讚就係調味料都算多 ..完
等候时间
30 分钟 (堂食)
2023-08-26 1196 浏览
近日,我探訪了一家名為燒肉LIKE的餐廳,這是一家以日式自助燒肉為主題的餐廳。我對這家餐廳的價格平實、質素高超感到印象深刻,因此我想與大家分享這次美食體驗。進入燒肉LIKE餐廳,我立刻被其簡潔而現代的裝潢所吸引。餐廳的環境舒適,桌椅整齊排列,給人一種寧靜和舒適的感覺。服務人員熱情友善,迅速引導我到座位並解釋自助燒肉的流程。菜單上擺滿了各種肉品選擇,包括牛肉、豬肉和雞肉等。這些肉品看起來新鮮且質量上乘。餐廳以平價自助形式提供,讓客人可以根據自己的喜好盡情享受美味的燒肉。我在燒肉LIKE餐廳品嚐了多種肉品,而每一種都令人驚艷。牛肉的質地鮮嫩多汁,豬肉則帶有獨特的香氣,雞肉則滑嫩可口。肉品的質量和味道超出了我的期望,讓我感到非常滿意。除了肉品,餐廳還提供了多種配菜和醬料,讓客人可以根據個人喜好調配風味。新鮮的生菜、泡菜、大蔥以及特製的醬料,提供了豐富的選擇,使整個用餐體驗更加豐富多樣。令人驚訝的是,儘管價格平價,燒肉LIKE餐廳的服務質量並不妥協。服務人員始終保持笑容和禮貌,隨時關注客人的需求,迅速補充肉品和炭火。他們的專業態度和周到服務讓我感到賓至如歸。總的來說,燒肉LIKE餐廳以其平價高

總的來說,燒肉LIKE餐廳以其平價高質的日式自助燒肉體驗贏得了我的讚譽。無論是肉品的質量、菜品的種類還是服務的細節,這家餐廳給予我一個令人愉悅的用餐體驗。如果您對日式自助燒肉感興趣,我誠摯推薦您來燒肉LIKE餐廳品味這份美味。