2023-09-02
今次去呢间专做海南鸡饭既餐厅系间小店黎,佢舖头唔大而且冇分店,经开就入去试下😏我地虽然二人同行,但一致认为都系一人套餐最岩食,所以我地两个都同样叫左独食一人餐($70),佢包括有海南鸡一份,个鸡都唔细份架,整得几滑,不过其中一个既就生左小小,三色酱我比较钟意个辣酱,另外两款冇咁突出,个油饭我觉得就失色左小小,唔知点解冇乜油香味😗套餐仲有住家老火汤,我今日饮既就系冬瓜薏米汤,唔知佢系咪日日唔同,呢碗几好饮,仲有一份今日青菜,就系蚝油生菜黎,冇乜特别😆跟餐佢包一杯野饮,仲要冷热同价,几好,我地一杯叫左热四季春绿茶,同一杯柠檬蜂蜜红茶,两杯都味道都唔错,不过下次我就唔叫小甜,淡左小小,正常甜会再好饮d😋我觉得$70有个咁丰富既餐,仲可以叫多饭,真系几抵食,仲要佢系整得唔错,如果油饭多d油香就真系perfect👏🏻👏🏻